Μεντβέντεφ: Μποϊκοτάζ της Μόσχας στο Νταβός αν δεν αρθεί ο αποκλεισμός Ρώσων επιχειρηματιών
1 year, 4 months ago
6

Αν δεν αρθεί ο αποκλεισμός Ρώσων επιχειρηματιών από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, τότε η Ρωσία δεν θα μετάσχει σε αυτό, δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Εάν οι αποφάσεις αυτές, που ελήφθησαν σε βάρος Ρώσων επιχειρηματιών δεν αλλάξουν, τότε θα αποφασίσουμε να μην συμμετάσχουν κρατικοί αξιωματούχοι και ρωσικές εταιρείες με κρατική συμμετοχή στο φόρουμ του Νταβός. Στην περίπτωση αυτή κανείς δεν θα πάει», τόνισε ο Ρώσος πρωθυπουργός, από το Παλέρμο.

Πριν από λίγες ημέρες οι Financial Times έγραψαν ότι δεν θα προσκληθούν στο Νταβός ο συνιδιοκτήτης της ρωσικής εταιρείας Rusal Όλεγκ Ντεριπάσκα, ο πρόεδρος της ρωσικής τράπεζας VTB Αντρέι Κόστιν και ο βασικός μέτοχος του ομίλου Renova Βίκτορ Βέξελμπεργκ. «Μοιάζει με το να υποσκάπτεις τα θεμέλια του φόρουμ του Νταβός», είχε σχολιάσει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, για το θέμα.

«Οι αποφάσεις είναι πολύ περίεργες, για να μην πω τίποτα περισσότερο», είπε την Τρίτη ο Μεντβέντεφ, σχολιάζοντας το συγκεκριμένο ζήτημα. «Μόλις τώρα μίλησα για αυτό το θέμα με τον πρόεδρο της Ελβετίας και του είπα ότι αυτό μας εκπλήσσει και μάλιστα όταν πρόκειται για έναν μη κυβερνητικό οργανισμό», πρόσθεσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, ενώ συμπλήρωσε ότι ο Ελβετός πρόεδρος του είπε πως θα ενημερωθεί σχετικά.

Πηγή: ΑΠΕ/ TASS, AFP