Μεσαίωνας στη Βραζιλία: Μαστίγωσαν μαύρο έφηβο επειδή έκλεψε σοκολάτες από σούπερ μάρκετ -Το βίντεο σοκάρει
6 months, 14 days ago
6

Σοκ και αγανάκτηση προκαλεί στη Βραζιλία ένα βίντεο που αποτυπώνει τον άγριο ξυλοδαρμό με μαστίγιο ενός μαύρου εφήβου επειδή έκλεψε τέσσερις σοκολάτες από σούπερ-μάρκετ στο Σάο Πάολο!

Στο βίντεο από κάμερα κινητού τηλεφώνου, που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, ο νεαρός απεικονίζεται να τρέμει γυμνός με το παντελόνι κατεβασμένο κάτω και να ουρλιάζει από τους πόνους καθώς δέχεται τις βουρδουλιές με ηλεκτρικό καλώδιο.

 

Βίντεο σοκ με το μαστίγωμα εφήβου στη Βραζιλία -Προσοχή, σκληρές εικόνες

«Θα ξανάρθεις εδώ;», τον ρωτά ένας από τους βασανιστές του -δύο μέλη του προσωπικού ασφαλείας του σούπερ μάρκετ, όπως αποδείχθηκε- κι ο έφηβος κουνά το κεφάλι αδυνατώντας να μιλήσει καθώς τον έχουν φιμώσει.

Οι σοκαριστικές εικόνες έφεραν στη μνήμη πολλών τον τρόπο που μεταχειρίζονταν οι λευκοί τους μαύρους στη Βραζιλία -μια χώρα με υψηλά επίπεδα βίας και ρατσισμού- στη διάρκεια τριών αιώνων δουλείας. «Είναι σαν σκηνή πριν από αιώνες», είπε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Πέντρο Λουίς ντε Σόουζα, που χειρίζεται την υπόθεση, περιγράφοντας το θύμα ως έναν «ανυπεράσπιστο, άστεγο μαύρο, ένα θύμα της κοινωνίας».

H πρόσοψη του σούπερ μάρκετ στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, απ' όπου έκλεψε ο νεαρός τέσσερις σοκολάτες.

H πρόσοψη του σούπερ μάρκετ στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, απ’ όπου έκλεψε ο νεαρός τέσσερις σοκολάτες / Φωτογραφία: Google Street View

Το θύμα του άγριου ξυλοδαρμού είπε στο
βραζιλιάνικο δίκτυο TV Globo ότι οι φύλακες
του σούπερ μάρκετ τον απείλησαν. «Μου
είπαν ότι αν μιλήσω σε οποιονδήποτε,
τότε θαμε σκοτώσουν», δήλωσε σημειώνοντας
ότι ήταν η τρίτη φορά που δέχθηκε επίθεση
από τα εν λόγω άτομα για κλοπή. Μετά το
σάλο που προκάλεσε το περιστατικό οι
δύο φύλακες απολύθηκαν.