Μητσοτάκης από Χανιά: Η δική μας γενιά θα πρέπει να πει το δικό της ΟΧΙ
7 months, 12 days ago
6

Τις Βρύσες Αποκορώνου στα Χανιά επέλεξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης να γιορτάσει την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε στις τιμητικές εκδηλώσεις και παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση.

Σε δηλώσεις από τις Βρύσες, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε χαρακτηριστικά πως σήμερα τιμάμε το ΟΧΙ που ειπώθηκε στα βουνά της Μακεδονίας πριν 78 χρόνια και έκανε λόγο για υποχρέωση της δικής μας γενιάς να πει ΟΧΙ στον λαϊκισμό και τη διχόνοια.

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Είμαι πολύ χαρούμενος που γιορτάζουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον τόπο καταγωγής μου, στα Χανιά, στις Βρύσες Αποκορώνου, στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Και βέβαια, οι γιορτές αυτές στην ελληνική περιφέρεια έχουν έναν πιο αυθόρμητο, έναν πιο ανθρώπινο χαρακτήρα.
 
Τα νέα παιδιά που παρέλασαν σήμερα, τα παιδιά του δημοτικού, του γυμνασίου, του επαγγελματικού λυκείου, με το χαμόγελο τους με την αυτοπεποίθηση τους, με την αισιοδοξία τους, μας έδωσαν και το μέτρο της δικής μας ευθύνης. Το οποίο δεν είναι άλλο από το να εξασφαλίσουμε ότι αυτά θα ζήσουν μία ζωή καλύτερη από αυτή των γονιών τους.
 
Σήμερα τιμούμε το μεγάλο «όχι» το οποίο ειπώθηκε στα βουνά της Μακεδονίας και της Ηπείρου πριν από 78 χρόνια. Η δική μας γενιά θα πρέπει να πει με το δικό της τρόπο το δικό της όχι το οποίο είναι ένα όχι στον λαϊκισμό, ένα όχι στον διχασμό, ένα όχι στη μισαλλοδοξία, ένα όχι στη διχόνοια.
 
Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του λαού μας και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και αυτή τη μεγάλη δυσκολία θα την ξεπεράσουμε. Θα την ξεπεράσουμε ενωμένοι για να πάμε επιτέλους τη χώρα εκεί που της αξίζει. Επιτέλους να πάμε την Ελλάδα μπροστά γιατί μαζί μπορούμε! Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».