Μητσοτάκης από την Κρήτη: Σε λίγο θα μας πουν ότι ο Τσίπρας είναι και «βενιζελικός» [εικόνες & βίντεο]
1 year, 2 months ago
6

Για πολιτική ανωμαλία έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση-κουρελού συνιστά παραχάραξη των συσχετισμών της Βουλής και αποτελεί μειοψηφία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ από την Κρήτη, όπου παραβρέθηκε στην κοπή πίτας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, επανέλαβε ότι ήταν ένα σκηνοθετημένο το διαζύγιο Τσίπρα – Καμμένου προκειμένου ο ένας να μείνει λίγους ακόμη μήνες πρωθυπουργός και άλλος πρόεδρος κόμματος.

«Υστερα από παζάρια με έξι πολιτικούς γυρολόγους, έραψαν μία κυβέρνηση «κουρελού», έχουμε μια πολιτική ανωμαλία. Αυτή η κυβέρνηση αποτελεί παραχάραξη των συσχετισμών της Βουλής, όσο και της κοινωνίας. Η κυβέρνηση θέλει δεν θέλει, είναι μειοψηφία 145 βουλευτών» είπε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ. Απαντώντας στον πρωθυπουργό που αναφέρθηκε στην διακυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με 151 βουλευτές, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Ξέχασε, όμως, να πει ότι εκείνος είχε το 47% των ψήφων και μόνο ο εκλογικός νόμος τού στέρησε την άνετη πλειοψηφία. Ενώ αυτός είχε μόνο 35% -που κι αυτό δεν υπάρχει πια».

«Υστερα από παζάρια με έξι πολιτικούς γυρολόγους, έραψαν μία κυβέρνηση «κουρελού», έχουμε μια πολιτική ανωμαλία» είπε ο Κ. Μητσοτάκης

Δεν συμμετέχω σο καρναβάλι που επέβαλε ο Τσίπρας στην πολιτική

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρατήρησε ότι το κοστούμι του υπεύθυνου και μετριοπαθούς πολιτικού δεν ταιριάζει στον Αλέξη Τσίπρα.

«Κάποιοι τις τελευταίες μέρες θέλουν να τον παρουσιάσουν και ως κεντροαριστερό. Σε λίγο θα μας πουν ότι είναι και βενιζελικός, ενώ είναι αγκαλιά με τον Παπαχριστόπουλο, τον Ζουράρι, την Παπακώστα, και τους γνωστούς Πολάκηδες. Έχει και η γελοιότητα τα όριά της» επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «μπορεί το καρναβάλι που επέβαλε στην πολιτική ο κ. Τσίπρας ακόμη και να διασκεδάζει κάποιους, αλλά εμένα θα μου επιτρέψετε να μην συμμετέχω».

«Εχει και η γελοιότητα τα όριά της» είπε από την Κρήτη για τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ-Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

«Σπέρνει τον αλυτρωτισμό η Συμφωνία των Πρεσπών»

Ως προς την Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ότι αναγνωρίζει «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα στα Σκόπια και σπέρνει τον αλυτρωτισμό. Εκτίμησε επίσης ότι δεν κλείνει καμία παλαιά πληγή, αλλά ανοίγει νέες πληγές και στις δύο χώρες.

«Η απόδειξη των όσων λέω, βρίσκεται ακόμη και στη ρηματική διακοίνωση που μας εμφάνισε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Την παρουσίασε ως ένα κείμενο που υποτίθεται ότι καθησυχάζει τις εθνικές ανησυχίες. Ακόμη και σε αυτό, όμως, κρύβεται η απειλή για την οποία προειδοποιούμε. Δύο φορές το λέω, όχι μία, αλλά δύο φορές: στο επίσημο αυτό ντοκουμέντο αναγράφεται ο όρος «Μακεδονικός Λαός»!

«Καταψηφίζω, λοιπόν, τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και το λέω από την Κρήτη, που έχυσε αίμα στην Μακεδονία, ενώ η ίδια ήταν σκλαβωμένη. Από τις 5,5 χιλιάδες των Μακεδονομάχων, περίπου 3,5 χιλιάδες ήταν Κρήτες εθελοντές. Από τους τρεις ηγέτες-οπλαρχηγούς του Αγώνα, οι δύο ήταν συμπατριώτες μας. Και οι μισοί από τους ήρωες νεκρούς του, γεννήθηκαν σε τούτο το νησί. Η μακεδονική γη έχει μπολιαστεί με αίμα κρητικό» είπε με έμφαση ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Λευτέρης Αυγενάκης -Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο Κυρκάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει στο βήμα της ΝΟΔΕ Ηρακλείου-Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ