Μητσοτάκης: Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές, για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση
5 months, 8 days ago
6

«Δημοψήφισμα κατά της χειρότερης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει η χώρα από τη Μεταπολίτευση και μετά», χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «ως εδώ, αξίζουμε καλύτερα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και το μήνυμα στη ΝΔ θα είναι «προχωρήστε μπροστά, μαζί μπορούμε», τόνισε.
 
Μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως στόχο για τις ευρωεκλογές μια καθαρή, ευρεία και μεγάλη νίκη. «Καμία περιφέρεια σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο το δυνατόν περισσότερες σε στελέχη που πρόσκεινται στη ΝΔ και οι τρεις μεγάλοι δήμοι σε στελέχη που πρόσκεινται στη ΝΔ», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα αναγκάσει τον κ. Τσίπρα να συρθεί σε βουλευτικές εκλογές αν δεν τις έχει προκηρύξει μέχρι τότε.
 
Χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό Όρμπαν του Νότου με συνεχείς παρεμβάσεις στους και τη δικαιοσύνη που παραμένει αμετανόητος λαϊκιστής. Αυτά που δεν δεχόμαστε στην Ουγγαρία, τόνισε, σίγουρα δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν στην Ελλάδα.
 
Όπως είπε το αποτέλεσμα των εκλογών θα δείξει το δρόμο της εξόδου στον ΣΥΡΙΖΑ και σε μια κυβέρνηση κουρελού που βασίζεται σε «μισθωμένους βουλευτές». «Τα ψέματα τελειώνουν και στις 26 Μαΐου θα το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανέναν πολίτη, ότι στη χώρα μας συντελείται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
 
Αναφερόμενος στους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα έκανε λόγο για ανευθυνότητα και υποστήριξε ότι «είναι απαράδεκτο όταν η Τουρκία αμφισβητεί νόμιμα δικαιώματα της Κύπρου και της Ελλάδας, υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ να μας καλεί «να μην είμαστε μονοφαγάδες». Και είναι ασύλληπτο όταν κάποιοι στην Άγκυρα προβάλλουν ανυπόστατες διεκδικήσεις, Έλληνας υπουργός να τους αναγνωρίζει ενεργειακά δικαιώματα. Πρόκειται για επιπόλαιες ενέργειες που είναι σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και που εγγράφουν αρνητικά προηγούμενα». 
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε την αποδόμηση της κριτικής που ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας στη ΝΔ και τον ίδιο και τα όσα αναμένεται να ακουστούν στο δρόμο προς τις κάλπες. «Θα μας πει ακροδεξιούς πηγαίνοντας στις εκλογές. Και θα το πει ποιος; Αυτός που κυβέρνησε 4 χρόνια με τον Καμμένο και έριξε την κυβέρνηση το 2014 μαζί με τη Χρυσή Αυγή και δεν μπορεί να ολοκληρώσει τη δίκη εδώ και 4 χρόνια» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Όσον αφορά την κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αυτός που εκπροσωπεί την ελίτ είπε «Εγώ είμαι με την ελίτ  και τη διαπλοκή και προτείνω για την Ευρωβουλή έναν άνθρωπο όπως ο Στέλιος Κυμπορόπουλος και όχι ο κ. Τσίπρας που θέλει στην Ευρωβουλή τον Κόκκαλη. Λένε ότι η πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων. Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως εμβληματική μορφή τον Μανώλη Γλέζο. Σήμερα, το 2019, έχει στα ψηφοδέλτιά του το όνομα που ταυτίζεται με τη διαπλοκή. Συγγνώμη δεν το είπα σωστά. Που είναι η διαπλοκή στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης στρέφοντας τα βέλη του στην υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.