Μητσοτάκης στο Φόρουμ των Δελφών: Οι Ελληνες θα πουν στις εκλογές στον Αλέξη Τσίπρα ως εδώ
6 months, 5 days ago
6

Για την Οικονομία, το Μεταναστευτικό αλλά και την Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times, Iο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε οτι το κλειδί για την ανάπτυξη είναι η μείωση των φόρων, αποκάλυψε οτι την Δευτέρα θα στείλει επιστολή για την διαγραφή του Βίκτορ Ορμπαν, του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ενώ αναφερόμενος στο Μακεδονικό δήλωσε οτι θα σεβαστεί την Συμφωνία αφού είναι πλέον μια Διεθνής Συμφωνία, αλλά διατηρεί πάντα το δικαίωμα του βέτο. Οσο για τις εκλογές εκτίμησε οτι θα γίνουν στις 26 Μαϊου, αλλά πρόσθεσε οτι αν ο κ. Τσίπας θέλει να χάσει σε δύο δόσεις, είναι δικαίωμά του.

Μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε:

Το κλειδί για την ανάπτυξη είναι η μείωση των φόρων.

Θα στείλω επιστολή για την διαγραφή του Ορμπαν από το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα. Για την στάση του στο Μεταναστευτικό. Αφού οι σοσιαλιστές πάντως δείχνουν τέτοια αντίδραση για τον Βίκτορ Ορμπαν, θα έπρεπε να δείξουν τα ίδια αντανακλαστικά και για τις παρεμβάσεις Τσίπρα στην Δικαιοσύνη και την αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών.

Κανείς στην Νέα Δημοκρατία δεν αμφισβητεί τις θέσεις μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Οποιος τα αμφισβητεί δεν έχει θέση στην Νέα Δημοκρατία.

Θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.

Στο Μακεδονικό η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα ήταν να διχάσει την Νέα Δημοκρατία. Η συμφωνία αναγνωρίζει εθνική ταυτότητα και γλώσσα στους σκοπιανούς. Γιατί η ιθαγένεια δεν είναι η βορειομακεδονική; Το 70% του κόσμου διαφωνεί με την Συμφωνία των Πρεσπών. Τι απαντάς; Οτι το 70% του κόσμου είναι εθνικιστές; Δεν υπάρχει καμία προστασία της ονομασίας Μακεδονικό για τα ελληνικά προϊόντα. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μετείχαν στα συλλαλητήρια είναι μετριοπαθείς άνθρωποι.

Η συμφωνία είναι μια διεθνής συμφωνία την οποία θα σεβαστούμε. Αλλά υπάρχει το δικαίωμα του βέτο για να προστατεύσω τα συμφέροντα της Ελλάδας. Οσο και να μην μου αρέσει η Συμφωνία, θα την σεβαστώ.

Οι Ελληνες θα πούν στις εκλογές στον Αλέξη Τσίπρα ως εδώ…Το συντομότερο το καλύτερο. Φαίνεται και από τις αντιδράσεις των αγορών. Προβλέπουν πολιτική αλλαγή. Ακόμα και αν δεν έχουμε βουλευτικές εκλογές στις 26 Μαϊου, εμείς θα κάνουμε μια καμπάνια εθνικών εκλογών. Αν ο κύριος Τσίπρας θέλει να χάσει σε δύο φάσεις, δική του επιλογή.