Μουντιάλ: Άγριες συγκρούσεις Γάλλων και Μαροκινών – Νεκρός 14χρονος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο
1 year, 4 months ago
6

Μεγάλης έκτασης επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ οπαδών της Γαλλίας και του Μαρόκου στο Μονπελιέ, λίγο μετά το τέλος του χθεσινού ημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που βρήκε τους Γάλλους να πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στον τελικό της διοργάνωσης.

Ενας 14χρονος Μαροκινός που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Ο νομάρχης της περιοχής του Ερό, Χους Μουτού, ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης πως ένα μικρό παιδί έχασε τη ζωή του.

«Ένα νέο παιδί χτυπήθηκε στο Μονπελιέ από έναν ασυνείδητο οδηγό μετά τον ημιτελικό. Πέθανε λίγο μετά τη μεταφορά του στα επείγοντα του νοσοκομείου. Το όχημα εντοπίστηκε κοντά στο συμβάν, ενώ αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρει η ανακοίνωση της νομαρχίας του Ερό.

Τις τελευταίες ώρες κάνουν τον γύρο των social media διάφορα βίντεο, όπου φαίνεται ένα αυτοκίνητο να παρασύρει ανθρώπους, που το έχουν περικυκλώσει. Σύμφωνα με τις Αρχές, το θύμα είναι ένας 14χρονος Μαροκινός. Οπαδοί του Μαρόκου, επιχείρησαν να κλέψουν μια γαλλική σημαία από το παράθυρό του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο οδηγός έκανε αναστροφή για να γλιτώσει, και στη συνέχεια παρέσυρε τον ανήλικο πριν αναπτύξει ταχύτητα και απομακρυνθεί.

Γάλλοι και Μαροκινοί προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια χθες το βράδυ της Τετάρτης, στους δρόμους και τις πλατείες του Μονπελιέ, πετώντας βεγγαλικά στις οδομαχίες.

Ένταση επικράτησε τόσο στην λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων όσο και στη Νίκαια. Επεισόδια σημειώθηκαν και στις Βρυξέλλες.