Μυρσίνη Λοΐζου για τραπέζι στο Μαξίμου: Δεν φάγαμε κάτι, τσιμπήσαμε, μετά δηλαδή έφαγα σπίτι μου
2 months, 23 days ago
6

Τον σάλο που έχει προκληθεί με τις δηλώσεις της για την τρομοκρατία σχολιάζει η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, Μυρσίνη Λοΐζου. 

Η κα Λοΐζου, που είχε γράψει σε tweet «Τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμη», μιλώντας στο Kontra τόνισε πως εκείνοι που της ασκούν κριτική «δεν είδαν τη συγγνώμη που ζήταγα από κάτω. Επίτηδες τα είχαν γράψει». 

Αναφορικά με το τραπέζι που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη βεράντα του Μεγάρου Μαξίμου, είπε χαρακτηριστικά «πήγαμε γνωριστήκαμε οι 16 πρώτοι και φάγαμε… κάτι τσιμπήσαμε, μετά δηλαδή έφαγα σπίτι μου».

Η κόρη του σπουδαίου Μάνου Λοΐζου δήλωσε «απλός άνθρωπος» και περιγράφοντας τον εαυτό της είπε: «Μαγειρεύω, σκουπίζω. Είμαι γραφίστρια, κάνω εξώφυλλα, και έχω δουλέψει στις πωλήσεις εταιρείας web design. Ασχολήθηκα με τα πνευματικά δικαιώματα γιατί υπήρξε ένα τεράστιο σκάνδαλο. Κάπως έτσι βρήκα και ασχολήθηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με την πολιτική». 

Για τους λόγους που πήρε την απόφαση να θέσει την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές είπε: «Την απόφαση την πήρα γρήγορα, αλλά την πιστεύω. Δεν το έχω μετανιώσει, παίρνω δύναμη και πείσμα από όσους με χτυπάνε. Αυτό με το οποίο θα ήθελα να ασχοληθώ στην ευρωβουλή είναι ο πολιτισμός. Δεν είναι ένα πράγμα, είναι χιλιάδες…Μέσα από τον πολιτισμό μπορούμε να χτυπήσουμε τον φασισμό.» 

Σχετικά με την απαγόρευση που είχε θέσει στο ΠΑΣΟΚ να μην χρησιμοποιεί το τραγούδι του πατέρα της, Μάνου Λοΐζου, «Καλημέρα Ηλιε», Μυρσίνη Λοΐζου ανέφερε: «Και τα δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ψήφισαν μνημόνια, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να ψηφίσει, γι’ αυτό προχωρώ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εχει άλλο κοινωνικό πρόσωπο».