Μυρσίνη Ζορμπά: Το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο είναι υπόθεση με πολλές γκρίζες ζώνες
1 year, 4 months ago
6

«Είμαστε υπέρ των καθαρών λύσεων. Δεν μπορούμε να καρκινοβατούμε πάνω σε ζητήματα που πονούν. Το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο είναι μια υπόθεση που έχει πολλές γκρίζες ζώνες τις οποίες έχουμε ξεκινήσει να διαλευκάνουμε», δηλώνει η Μυρσίνη Ζορμπά, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ.

Απαντώντας για τη συνάντησή της με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η υπουργός Πολιτισμού επισημαίνει, σχετικά με τη λίστα ακινήτων του ΥΠΠΟ που μεταβιβάστηκαν στο υπερταμείο, ότι «ισχύει η εξαίρεση σύμφωνα με τον νόμο κι ότι δεν μεταβιβάστηκαν ούτε στο υπερταμείο ούτε στην ΕΤΑΔ, έχω θέσει όριο έως το τέλος Νοεμβρίου να δημοσιοποιηθεί επειδή θα έχουμε ολοκληρώσει τις εργασίες ταυτοποίησης των κωδικών τους».

Στο τέλος Νοεμβρίου λήγει η σύμβαση της αναδόχου εταιρείας που εδώ και επτά χρόνια έχει αναλάβει τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου και με καθυστερήσεις και παρατάσεις ευθύνεται για τη μη ολοκλήρωση του έργου. Θα της ανανεώσει τη σύμβαση; «Σε καμία περίπτωση» απαντά η Μυρσίνη Ζορμπά.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση για να θωρακιστεί η εξαίρεση από τη μεταβίβαση στο υπερταμείο, απαντά: «Υπάρχει περίπτωση. Θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο να γίνει. Έχουν εξεταστεί όλες οι περιπτώσεις», ενώ όταν ρωτήθηκε αν συμφωνεί ο κ. Τσακαλώτος συμπληρώνει: «Νομίζω έχουμε σύμπνοια και κοινή εκτίμηση του ζητήματος που προέκυψε όπως και της επικοινωνιακής στρατηγικής που χρησιμοποιείται αντιπολιτευτικά χωρίς όρια και όρους. Επομένως θα το αντιμετωπίσουμε όπως το αντιμετωπίσαμε από την αρχή και μέχρι το τέλος, μαζί. Κι ελπίζω τότε ότι θα μας ζητήσουν συγγνώμη όσοι σήκωσαν τη φωνή τους ή τα πανό τους λέγοντας ότι πουλάμε την πολιτιστική μας κληρονομιά».