Νέα δήλωση Βούτση για Εκλογές: Δεν πρόκειται να γίνουν πριν το Μάιο -Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη
6 months, 19 days ago
6

Λέγοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές πριν το Μάιο και ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη, ο Νίκος Βούτσης επανέρχεται -μετά τη σιβυλλική του δήλωση που φούντωσε τα σενάρια για τριπλές κάλπες- στο θέμα του χρόνου των εκλογών. 

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παρασκήνιο, ερωτώμενος για το χρόνο των εκλογών ο κ. Βούτσης απάντησε ως εξής: «Αυτό που είπα είναι ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές πριν από το Μάιο και δεν ισχύει η πρόβλεψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα γίνουν εκλογές τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Εφόσον βρισκόμαστε στην 4η σύνοδο της Βουλής -στην τελευταία- κι αφού θα γίνουν οπωσδήποτε αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές το Μάιο, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη. Η δέσμευση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού είναι για Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Εγώ δεν έχω να πω κάτι περισσότερο, είναι σαφές ότι κινούμαστε και εργαζόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση».

Σημειώνετα ότι ο Νίκος Βούτσης προ ημερών είχε πει, αναφερόμενος στον πιθανό χρόνο των εκλογών: «Ως προς το Κοινοβούλιο, ναι, μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο. Ως προς την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις, ως προς την Ευρώπη και τα αποτελέσματα του Μαΐου, είναι προφανές πως είναι παράγοντες του μεγάλου κάδρου -που συνηθίζω να λέω- τους οποίους  προφανώς όλοι σκέφτονται και κάνουν τις κινήσεις τους. Πάντως, σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο για να γίνουν εκλογές πριν από τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν για τις ευρωεκλογές του Μαΐου».

Ο πρόεδρος της Βουλής στο Παρασκήνιο σχολίασε και τη μέχρι πρότινος συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο: «Ήταν μια θέση ευθύνης από την πλευρά μας όπου υπήρξε μια συνεργασία την οποία θα χαρακτήριζα πολύ καλή και συνεπής τόσο το πρώτο δύσκολο εξάμηνο, αλλά κι έπειτα στην ανάγκη να κλείσουμε την επώδυνη τρίτη μνημονιακή συμφωνία με κοινωνικό πρόσημο και με όρθια την κοινωνία όσο και στην κάθαρση του δημοσίου βίου σε ζητήματα διαπλοκής διαφάνειας. Από κει και πέρα το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο τονίζω ότι ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις, δεν ήταν κάτι που ήρθε ξαφνικά, σε αυτό το κομμάτι υπήρξε ρήξη και μια αντίστροφη πορεία που έφερε τέλος σε αυτήν τη συνεργασία».