Νέα εκδοχή για την επίθεση στην Ουτρέχτη από το Anadolu -Οικογενειακές διαφωνίες πίσω από το κίνητρο του δράστη
2 months, 23 days ago
6

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά την επίθεση σε τραμ στην Ουτρέχτη, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ενώ άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε πριν λίγα λεπτά το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο συγγενείς του 37χρονου Τούρκου Γκιοκμέν Τανίς, τα αίτια της επίθεσης, αφορούσαν «οικογενειακά ζητήματα». Όπως αναφέρει, ο δράστης πυροβόλησε έναν συγγενή του και στη συνέχεια, όσους προσπάθησαν να βοηθήσουν.

Η Ουτρέχτη, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο τραμ, ήταν πόλη-φάντασμα αφού δεν κυκλοφορούσαν τα μέσα μεταφοράς και οι κάτοικοι ήταν κλεισμένοι τους, με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να βρίσκονται στους δρόμους.

Ο ένοπλος, που πιθανώς είχε συνεργούς, διέφυγε σύμφωνα με πληροφορίες με ένα κλεμμένο, όπως αποδείχθηκε, κόκκινο Renault Clio, το οποίο βρέθηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο σε άλλο σημείο της πόλης. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο ήταν με τη μηχανή αναμμένη και πως σε αυτό υπήρχε ένα σημείωμα, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό τί ανέφερε αυτό.