Νέα κόντρα Κοτζιά με Κατρούγκαλο – Βαθαίνει το ρήγμα με την κυβέρνηση
5 months, 15 days ago
6

Βαθαίνει το ρήγμα ανάμεσα στον Νικο Κοτζιά και την κυβέρνηση με αφορμή τις παραιτήσεις 3 στελεχών του ΠΡΑΤΤΩ από το υπουργείο Εξωτερικών.

Η πολιτική κίνηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών χαρακτήρισε την κίνηση να ζητηθούν οι παραιτήσεις των στελεχών του αδικαιολόγητη, ενώ σήμερα τα πυρά του ΠΡΑΤΤΩ δέχθηκε προσωπικά ο νυν υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Σχολιάζοντας την δήλωσή του ότι λυπάται για την αποχώρησή τους και ότι ουδέποτε τους ζητήθηκε η παραίτηση, το ΠΡΑΤΤΩ ανήρτησε ανακοίνωσή του που σημειώνει ότι αν ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν γνώριζε τις αποφάσεις του Μαξίμου είναι θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά, όχι δικό τους.

Η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ σχολίασε πολύ αυστηρά, καταγγέλλοντας το Μέγαρο Μαξίμου, τις παραιτήσεις από το ΥΠΕΞ των 3 στελεχών του:

«Σήμερα το πρωί δόθηκαν στην κυβέρνηση οι παραιτήσεις των τριών μελών του ΠΡΑΤΤΩ, των μόνων που κατείχαν δημόσιες υπεύθυνες θέσεις. Παραιτήσεις που ζητήθηκαν άμεσα ή έμμεσα από το Μαξίμου με έωλα επιχειρήματα. Η απαίτηση αυτή είναι για μας Αδικαιολόγητη. Είναι Ανεξήγητη έναντι της Κίνησής μας, του πιο παλιού και σταθερού συμμάχου του ΣΥΡΙΖΑ».

Την εξέλιξη σχολίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος εκφράζοντας την λύπη του:

«Έλαβα μετά την επιστροφή μου από την Τουρκία τις παραιτήσεις τριών στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών που ανήκουν πολιτικά στην “Κίνηση Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ”, οι οποίες ουδέποτε τους είχαν ζητηθεί. Λυπάμαι για την αποχώρηση των στελεχών αυτών του υπουργείου, με τα οποία είχα καλή συνεργασία και είχαν προσφέρει ευσυνείδητα τις υπηρεσίες τους στο υπουργείο Εξωτερικών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στον Γιώργο Κατρούγκαλο απάντησε το ΠΡΑΤΤΩ:
«Αν ο κ. Κατρούγκαλος δε γνώριζε τις αποφάσεις του Μαξίμου είναι θέμα εσωτερικής λειτουργίας της κυβέρνησης. Πρόβλημα δικό του, όχι δικό μας.»