Νέες απειλές Μεντβέντεφ: Η Ρωσία δεν έχει ακόμα χρησιμοποιήσει όπλα μαζικής καταστροφής, όλα στην ώρα τους
1 year, 4 months ago
6

Νέες απειλές για χρήση πυρηνικών εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στη σκιά της στρατιωτικής υποχώρησης από τη Χερσώνα

«ΗΡωσία είναι αυτή που σήμερα διαμορφώνει τη μελλοντική παγκόσμια τάξη πραγμάτων, και όχι κράτη όπως η Βρετανία ή το σκοτεινό Κίεβο. Και αυτή η νέα ισότιμη παγκόσμια τάξη πραγμάτων θα οικοδομηθεί», διαμηνύει ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και εκ των στενότερων συμμάχων του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο Telegram, η Ρωσία «δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη όλο το οπλοστάσιό της πιθανών μέσων καταστροφής. Και δεν χτύπησε καθόλου πιθανούς εχθρικούς στόχους που βρίσκονται σε οικισμούς. Και όχι μόνο λόγω της εγγενούς ανθρώπινης καλοσύνης μας. Όλα έχουν την ώρα τους».

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης Μεντβέντεφ

«Εν μέσω της ρουτίνας της δύσκολης καθημερινότητας και υπό την επιρροή πολύ δύσκολων στρατιωτικών αποφάσεων, τα αποτελέσματα αυτής της χρονιάς, εξαιρετικά σημαντικά για τη χώρα μας και όλους μας, άρχισαν να διαγράφονται. Θέλω να τα υπενθυμίσω.

-Θυμηθείτε ότι είναι η Ρωσία που προστατεύει τους πολίτες. Και τι ακριβώς επιστρέφει και έχει ήδη επιστρέψει, τα αρχικά ρωσικά εδάφη μας [που ‘επέστρεψαν’], και όχι το αντίστροφο. Και αυτή η επιστροφή [σ.σ. εδαφών] θα συνεχιστεί.

-Θυμηθείτε ότι η Ρωσία είναι αυτή που σήμερα διαμορφώνει τη μελλοντική παγκόσμια τάξη πραγμάτων, και όχι κράτη όπως η Βρετανία ή το σκοτεινό Κίεβο. Και αυτή η νέα ισότιμη παγκόσμια τάξη πραγμάτων θα οικοδομηθεί.

-Θυμηθείτε ότι η Ρωσία μάχεται το ΝΑΤΟ και τον δυτικό κόσμο μόνη της. Συνεπώς, τυχόν παραλληλισμοί με το παρελθόν είναι εσφαλμένοι ή υπό συγκεκριμένους όρους. Εκτός από ένα πράγμα: Μόνοι μας μπορούμε να καταστρέψουμε έναν ισχυρό εχθρό ή εχθρικές συμμαχίες.

-Θυμηθείτε ότι η Ρωσία διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις, προσπαθώντας να σώσει τις ζωές όσων περισσότερων στρατιωτών και πολιτών μας είναι δυνατόν. Οι εχθροί μας δεν υπολογίζουν τις ζωές των στρατιωτών και των πολιτών τους. Και εκεί έγκειται η μεγάλη ηθική μας διαφορά μαζί τους.

-Θυμηθείτε ότι η Ρωσία, για λόγους που είναι προφανείς σε όλους τους λογικούς ανθρώπους, δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη ολόκληρο το οπλοστάσιο πιθανών μέσων καταστροφής. Και δεν έχει χτυπήσει οποιουσδήποτε πιθανούς εχθρικούς στόχους που βρίσκονται σε οικισμούς. Και όχι μόνο λόγω της εγγενούς ανθρώπινης καλοσύνης μας. Όλα έχουν την ώρα τους».

Και τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό. Μόνο η πιο στενή ενότητα, η καθημερινή σκληρή δουλειά και το υψηλότερο ηθικό μπορούν να διασφαλίσουν τη νίκη της χώρας».