Νέος σάλος με tweet του Έλον Μασκ: Ανέβασε τη φωτογραφία ενός στρατιώτη των ναζί
1 year, 5 months ago
6

Νεό σάλο στο Twitter προκάλεσε με ανάρτησή του ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Σε νέα αμφιλεγόμενη ανάρτηση προχώρησε ο ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, ο οποίος ανήρτησε στην συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία ενός ναζί στρατιώτη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που κουβαλάει ένα κλουβί με τρία ταχυδρομικά περιστέρια στην πλάτη του, γράφοντας στη λεζάντα «τρία αδιάβαστα μηνύματα».

Θέλοντας να … παραλληλίσει τα ταχυδρομικά περιστέρια με τη σημερινή λειτουργία του Twitter, ο Έλον Μασκ έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας «πώς άλλαξαν οι καιροί» προσθέτοντας «την εποχή που τα πουλιά ήταν αληθινά. Αλλά αν το Twitter είναι πουλί, αυτό σημαίνει…».

Σύμφωνα με τη DailyMail η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε την οργή αρκετών χρηστών στο Twitter,  αφού ο Μασκ φαίνεται να συγκρίνει τα περιστέρια της εικόνας με το πουλί του Twitter και τους 115 εκατομμύρια χρήστες που μετράει η πλατφόρμα. Αν και δεν φέρει διακριτικά, ο στρατιώτης είναι ναζί της Βέρμαχτ, όπως διαπίστωσαν πολλοί χρήστες.

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την εικόνα ένας χρήστης που ισχυρίστηκε ότι ήταν «απόγονος ενός επιζώντος του Ολοκαυτώματος» ενώ άλλοι σχολίασαν: «Πραγματικά με αρρωσταίνει… Πρέπει να υπάρχουν συνέπειες για τη χρήση τέτοιων εικόνων. Οι διαφημιστές θα πρέπει να αποσύρουν τις δαπάνες τους στο Twitter».