Νόβακ Τζόκοβιτς – Στήριξη στον Σέρβο τενίστα από τον Νικ Κύργιο
2 years, 3 months ago
6

«Είναι ελεύθερος να φύγει», απάντησε η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας Κάερν Αντριους στον πατέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς  για την κατηγορία περί «αιχμαλωσίας» του Σέρβου τενίστα στη χώρα, δίνοντας συνέχεια στο σίριαλ στην Αυστραλία συνεχίζεται, με την υπουργό Εσωτερικών της Αυστραλίας, Κάρεν Άντριους, να απαντάει ουσιαστικά στον πατέρα του για την κατηγορία περί “αιχμαλωσίας” του Σέρβου τενίστα στη χώρα.

Σε δηλώσεις της υποστήριξε ότι το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις, μπορεί να φύγει και να επιστρέψει στην πατρίδα του, όποτε ο ίδιος το αποφασίσει, αλλά ο Τζόκοβιτς παρέμεινε με την ελπίδα να αγωνιστεί στο Australian Open, έχοντας σχετική άδεια από τους διοργανωτές.

«Ο κ. Τζόκοβιτς δεν κρατείται αιχμάλωτος στην Αυστραλία και είναι ελεύθερος να φύγει όποτε το αποφασίσει. Η Συνοριακή Δύναμη σίγουρα θα το διευκολύνει αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στήριξη από Νικ Κύργιο

Την ίδια στιγμή ο Νικ Κύργιος σε δηλώσεις του στάθηκε στο πλευρό του Τζόκοβιτς για τον τρόπο που οι αρχές της πατρίδας του, συμπεριφέρθηκαν στο Νο1 του παγκόσμιου τένις. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας έχει κατηγορήσει πολλές φορές τον Σέρβο και για το θέμα του κοροναϊού, αλλά αυτή τη φορά οι δηλώσεις του ήταν σε διαφορετικό… μήκος κύματος.

Ο Κύργιος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Εγώ εμβολιάστηκα για τους άλλους και για την υγεία της μητέρας μου αλλά ο τρόπος που χειριζόμαστε την υπόθεση Νόβακ είναι πραγματικά άσχημος. Όλα αυτά τα memes, τα πρωτοσέλιδα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους πρωταθλητές μας, αλλά είναι και άνθρωπος. Ας προσπαθήσουμε περισσότερο. Αυτό που περνάει ο Νόβακ είναι λάθος. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την ταλαιπωρία που περνάει. Ακολούθησε τους κανόνες, του επετράπη να εισέλθει στην Αυστραλία και τώρα κρατείται παρά τη θέλησή του. Είναι κρίμα».