Ντόλι Πάρτον: Πρόταση για ανέγερση αγάλματός της στο Καπιτώλιο του Τενεσί
3 years, 2 months ago
6

Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Τενεσί θέλει να ανεγερθεί άγαλμα της Ντόλι Πάρτον στο πολιτειακό καπιτώλιο, στο Νάσβιλ, σε αναγνώριση της συνεισφοράς της στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζον Μαρκ Γουίντλ παρουσίασε πρόταση νόμου υποστηρίζοντας ότι ένα άγαλμα του ειδώλου της κάντρι μουσικής πρέπει να ανατεθεί από την πολιτεία σε καλλιτέχνη.

Το σχέδιο νόμου αναφέρει ότι η Ντόλι Πάρτον πρέπει να αναγνωριστεί «για όλα όσα έχει συνεισφέρει σε αυτήν πολιτεία» με ένα άγαλμα «τοποθετημένο στην πρωτεύουσα προς την κατεύθυνση του Αμφιθεάτρου Ράιμαν (Ryman Auditorium)».

Το Αμφιθέατρο Ράιμαν είναι ένας ιστορικός χώρος μουσικής, πρώην έδρα της εμβληματικής συναυλίας Grand Ole Opry στο Νάσβιλ.

Η Ντόλι Πάρτον που έχει γεννηθεί στο Πίτμαν Σέντερ του Τενεσί, συμμετέχει σε όλη της ζωή σε ανθρωπιστικές δράσεις, πέρα από την σπουδαία καριέρα της στη μουσική.

Ίδρυσε τη Βιβλιοθήκη Imagination, η οποία στέλνει βιβλία σε παιδιά κάτω των πέντε ετών σε όλο τον κόσμο για την προώθηση του εγγραμματισμού στην παιδική ηλικία και η δωρεά της, ύψους εκατομμυρίων δολαρίων της στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ βοήθησε στην ανάπτυξη του εμβολίου της Moderna κατά του κοροναϊού.

Για την προάσπιση της φυλετικής δικαιοσύνης τιμήθηκε πρόσφατα με μια τοιχογραφία στο Νάσβιλ.

Ο Γουίντλ, όπως μεταδίδει σχετικά το ΑΠΕ, είπε ότι η επιτροπή του τοπικού Καπιτωλίου θα ζητήσει συμβουλές για την ανάπτυξη ενός πλάνου για το άγαλμα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού του.

Δεν θα δαπανηθούν δολάρια φορολογουμένων, σύμφωνα με την πρόταση νόμου, η οποία προβλέπει τη δημιουργία ταμείου για ιδιωτικές δωρεές και επιχορηγήσεις για την κάλυψη του κόστους.

«Σε αυτό το σημείο της ιστορίας, υπάρχει καλύτερο παράδειγμα, όχι μόνο στην Αμερική αλλά και στον κόσμο, ηγετικής μορφής που είναι ευγενικό, αξιοπρεπές και παθιασμένο ανθρώπινο ον;» τόνισε ο Τζον Μαρκ Γουίντλ.

«Είναι ένας άνθρωπος με πάθος, που αγαπά τους πάντες και οι πάντες την αγαπούν» πρόσθεσε.

in.gr