Ο Αλεκ Μπάλντουιν φοβάται επιθέσεις από οπαδούς του Τραμπ
1 year, 24 days ago
6

Στη σάτιρα όλα επιτρέπονται, λένε, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ μάλλον δεν συμφωνεί.

Εξ’ ου και οι φραστικές επιθέσεις του κατά της εκπομπής “Saturday Night Live” του ΝΒC, όπου ο διάσημος ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουϊν τον μιμείται συχνά με μια ξανθιά περούκα και την περασμένη εβδομάδα διακωμώδησε σ’ ένα σκετς τη συνέντευξη Τύπου του Ρεπουμπλικανού προέδρου όπου κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ για να χτίσει το τείχος του στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο Τραμπ οργίστηκε και μέσω Twitter απάντησε ότι δεν είναι καθόλου αστεία τα σκετς της εκπομπής του “Fake News NBC”, αναρωτήθηκε πώς τη γλιτώνουν τα τηλεοπτικά δίκτυα με τέτοια σόου «χωρίς τιμωρία… Πολύ άδικο» και πρόσθεσε με κεφαλαία: «ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΦΑΡΜΕΝΑ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!».

Αναμενόμενη ως εκ τούτου σε κάποιο βαθμό η αντίδραση του 60χρονου Μπάλντουϊν που σε συνέντευξή του στο Podcast “Dworkin Report” δήλωσε ότι φοβάται για την ασφάλεια του ιδίου και της οικογένειάς του υποστηρίζοντας ότι με τέτοια κριτική ο Τραμπ ωθεί οπαδούς του να τον βάλουν στο σταυρόνημά τους για να τον «τιμωρήσουν»

Όπως είπε ο Μπάλντουϊν, τον έχουν ρωτήσει συχνά στο παρελθόν αν φοβάται «εκδίκηση» όχι απαραίτητα από την κυβέρνηση ή τον Τραμπ, αλλά από αγκιτάτορές του. «Πάντα έλεγα, “η αλήθεια είναι πως όχι”. Δεν τα έπαιρνα ποτέ στα σοβαρά, μέχρι τώρα», τόνισε επισημαίνοντας ότι ο Τραμπ μπορεί να μη λέει τι πρέπει να γίνει, αλλά δημιουργεί εχθρικό κλίμα. «Κι αυτό είναι μόνον η αρχή».

Την περασμένη Κυριακή ο Μπάλντουϊν απάντησε στο tweet του Τραμπ διερωτώμενος κατά πόσον «συνιστά απειλή για την ασφάλειά μου ή εκείνη της οικογένειάς μου ένας εν ενεργεία πρόεδρος που λέει στους οπαδούς του ότι ο ρόλος μου σε μια τηλεοπτική κωμωδία με καθιστά εχθρό του λαού».

Για να δεχθεί επίθεση απ’ τον γιο του Τραμπ, Ντόναλντ τζούνιορ που του απάντησε μέσω Twitter: «γλίτωσε μας όλους από τις βλακείες σου, Άλεκ!».

Κι ο τελευταίος αντεπιτέθηκε με χιούμορ στη συνέντευξη στο “Dworkin Report” υποστηρίζοντας ότι ακόμη κι αν ο Τραμπ τη βγάλει καθαρή από τις έρευνες για την καταγγελλόμενη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές του 2016, ο γιος του παραμένει στο επίκεντρο της έρευνας. «Κι αν δεν του απονεμηθεί χάρη, θα καταλήξει στη φυλακή κι εκεί, όπως εκτιμώ, θα έχει πολύ χρόνο για να παρακολουθεί το “Saturday Night Live”».