Ο Μπόρις Τζόνσον δεν έπεισε τους αντάρτες βουλευτές του -Συνάντηση πριν από την κόντρα στη Βουλή
Just now
6

Ο Μπόρις Τζόνσον δεν κατάφερε να πείσει τους αντάρτες βουλευτές του κόμματός του, στη συνάντηση που έγινε πριν από την αποψινή κρίσιμη μάχη στη Βουλή.

Η συνάντηση κράτησε περίπου μία ώρα και σε αυτή συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι πρώην υπουργοί Δικαιοσύνης και Οικονομίας, Ντέιβιντ Γκοκ και Φίλιπ Χάμοντ, αλλά και αρκετοί βουλευτές που εξέφρασαν αμφιβολίες για τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης για το Brexit, αλλά και δυσπιστία για το αν ο Τζόνσον θα τηρήσει την ημερομηνία των εκλογών. Η συνάντηση έγινε πριν από την αποψινή συζήτηση στη Βουλή, για τη νομοθετική πρόταση που θα μπλοκάρει ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Βουλευτές των Συντηρητικών έχουν δηλώσει ότι δεν θα στηρίξουν την κυβέρνηση.

Τζόνσον: Νεκρή η συμφωνία αν περάσει το νομοσχέδιο

Οι βουλευτές των Συντηρητικών έφυγαν από τη συνάντηση χωρίς να λάβουν πειστικές εξηγήσεις από τον Μπόρις Τζόνσον για το πώς μπορεί να εγκριθεί μια συμφωνία με την ΕΕ πριν από τις 31 Οκτωβρίου, αλλά και για το γιατί η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη παρουσιάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο στο backstop.

Τόσο ο Μπόρις Τζόνσον, όσο και ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό Μάικλ Γκόουβ δήλωσαν ότι οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit θα είναι νεκρή, εάν περάσει από την Βουλή των Κοινοτήτων το νομοσχέδιο των βουλευτών της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Παράλληλα, προσπάθησαν να διαβεβαιώσουν τους αντάρτες βουλευτές ότι μία συμφωνία με την ΕΕ είναι εφικτή, ωστόσο δεν υπάρχει αρκετή εμπιστοσύνη.