Ο διπλωματικός σύμβουλος Τσίπρα διαψεύδει τα περί ερμηνευτικής δήλωσης για τις Πρέσπες
5 months, 14 days ago
6

Διεύψευσε από τη Μόσχα ο προϊστάμενος του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Βαγγέλης Καλπαδάκης, σημερινά δημοσιεύματα ότι επεξεργάζεται ερμηνευτική δήλωση σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ο κ. Καλπαδάκης παρέπεμψε στις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου που τονίζουν ότι η προσοχή της κυβέρνησης εστιάζεται στη διαδικασία των συνταγματικών τροπολογιών.

Υπενθυμίζεται ότι πληροφορίες που διακινούνται από χθές, αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει κάνει δεκτή την πρόταση που του υπέβαλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τα δύο μέρη να υπογράψουν ένα συμπληρωματικό ερμηνευτικό πρωτόκολλο που θα έχει την σφραγίδα του ΟΗΕ, ώστε να διευκρινιστούν σημεία που ερμηνεύονται διαφορετικά από τις δύο πλευρές. Οπως έγραψε μάλιστα η εφημερίδα η Εστία, το πρωτόκολλο θα ενταχθεί σαν παράρτημα στην Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο για την σύνταξή του φέρεται να έχει ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα Ευάγγελος Καλπαδάκης.

«Πρέπει να εξηγηθούν συγκεκριμένα πράγματα από την ΠΓΔΜ. Καταλαβαίνω ότι ο κ. Ζάεφ δίνει πολιτική μάχη για να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση και υπερβάλλει στις ερμηνείες. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να εξασφαλιστεί ο απόλυτος σεβασμός της συμφωνίας των Πρεσπών από τη γειτονική μας χώρα» δήλωσε (news 247) ο κ. Τζανακόπουλος.