Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνει «έτοιμος» για την αποπυρηνικοποίηση
6 months, 8 days ago
6

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε σήμερα ότι δεν θα είχε ταξιδέψει στο Ανόι για τη δεύτερη σύνοδο κορυφής με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εάν δεν ήταν «έτοιμος» για την αποπυρηνικοποίηση της χώρας του.

Ο Κιμ έκανε αυτή τη δήλωση όταν ένας δημοσιογράφος του υπέβαλε το ερώτημα αν είναι «έτοιμος»: «Εάν δεν ήμουν, δεν θα βρισκόμουν εδώ», αποκρίθηκε.

Ωστόσο, οι δύο πλευρές αποκλίνουν όσον αφορά το περιεχόμενο του όρου «αποπυρηνικοποίηση».

Ερωτηθείς για συγκεκριμένα μέτρα που ενδέχεται να ληφθούν, ο Κιμ προτίμησε να παραμείνει πάντως αόριστος: «Αυτό συζητάμε», απάντησε.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας διαβεβαίωσε εξάλλου τους δημοσιογράφους ότι θα ήταν «καλοδεχούμενη» η εγκατάσταση ενός «συνδέσμου» — γραφείου εκπροσώπησης των συμφερόντων των ΗΠΑ — στην Πιονγκγιάνγκ.

Δεύτερη σύνοδος κορυφής ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας

Οι Τραμπ και Κιμ συνεχίζουν σήμερα τη δεύτερη σύνοδο κορυφής των δύο κρατών που διεξάγεται μέσα σε οκτώ μήνες. Νωρίτερα σήμερα οι δύο άνδρες δείπνησαν μαζί στο πολυτελές Metropole Hotel.

Το δείπνο κράτησε λιγότερο από δύο ώρες και στο τραπέζι, μαζί με τους δύο ηγέτες, ήταν διερμηνείς, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο υπηρεσιακός προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι και αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας.