Ο πρίγκιπας Κάρολος υποδέθηκε 120 Ελληνες στο παλάτι Saint James -Οι κροίσοι και ο Σάκης Ρουβάς [αποκλειστικές εικόνες]
6 months, 13 days ago
6

Την πύλη του Saint James Pallas στην καρδιά του Λονδίνου πέρασαν πριν από λίγες ημέρες 120 Έλληνες επιχειρηματίες από κάθε γωνιά της γης.

Ήταν η αρχή των τετραήμερων εκδηλώσεων του διεθνούς πριγκιπικού τραστ που διοργάνωσαν από κοινού ο πρίγκηπας Κάρολος και ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου πατέρας Αλέξανδρος Καρλούτσος με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Στο παλάτι ο πρίγκιπας Κάρολος υποδέχθηκε θερμά τους καλεσμένους και είχε μαζί τους σύντομα τετ α τετ για την δραστηριότητά τους.

Ο πρίγκηπας Κάρολος με τον father Alex στο St James Pallas

Προσκεκλημένοι από όλο τον κόσμο

Οι περισσότεροι προσκεκλημένοι, περίπου 30, είχαν ταξιδέψει από τη Νέα Υόρκη με τον father Alex όπως ο δισεκατομμυριούχος Ντιν Μητροπουλος, ο μεγαλοκατασκευστής Μερκούριος Αγγελιάδης και ο Κροίσος του real estate Ντιν Σπανός από το Λος Άντζελες. 
Οι υπόλοιποι ταξίδεψαν από την Ελλάδα, την Αυστραλία, τη Γερμανία , την Ιταλία και τη Γαλλία όπως η Κορίν Μετζελόπουλος ιδιοκτήτρια του «μύθου» των Γαλλικών αμπελώνων του κτήματος Chateau Margaut.
Η κάθε φιάλη από το διάσημο κρασί της  που πρόσφερε δωρεάν στο επίσημο δείπνο στο επιβλητικό  Bridgwater House της οικογένειας Λάτση, κόστιζε 1.500 ευρώ.

Ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου υποδέχεται την Κορίν Μετζελόπουλος

Οι καλεσμένοι που κάθισαν γύρω από τις ροτόντες με ένδυμα black tie, όπως όριζε το αυστηρό dress code, απόλαυσαν επίσης γκουρμέ γεύσεις και έμειναν έκπληκτοι από την βασιλική μεγαλοπρέπεια του ακινήτου στο οποίο ο καπετάν Γιάννης Λάτσης είχε φιλοξενήσει στο παρελθόν και δεξίωση της «G7».

Ο Σακης Ρουβάς με την Τατιάνα Μπλάτνικ στο επίσημο δείπνο

Η δράση του τραστ 

Εκστρατεία κατά της ανεργίας των νέων σε πολλές χώρες του κόσμου μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει οι πρίγκιπες μέσω του διεθνούς πριγκιπικού τραστ. Το Prince’s international trust συστήθηκε το 1976 από τον πρίγκηπα Κάρολο και από τότε έχει δείξει το δρόμο στην αγορά εργασίας σε 890.000 νεαρούς Βρετανούς. 

Η πριγκίπισσα Θεοδώρα με τον επενδυτή Τζον Κουδούνη.

Για τους σκοπούς του τραστ μίλησε ο Παύλος Γλίξμπουργκ

Ο στόχος είναι να υποστηριχθούν οι νέοι  στα πρώτα τους βήματα, είτε βρίσκοντας δουλειά είτε λαμβάνοντας βοήθεια να στήσουν τη δική τους επιχείρηση. Όπως είπε ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ,πρίγκηπας Παύλος 59 νέοι έχουν βρει μέσω του τραστ δουλειά ως τώρα στην Ελλάδα. Πολλοί από τους Έλληνες επιχειρηματίες που προσκλήθηκαν στις εκδηλώσεις δεσμεύτηκαν να στηρίξουν το πριγκηπικό έργο προσλαμβάνοντας ανέργους στις επιχειρήσεις του.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Βασίλης Αποστολόπουλος με τη συζυγό του

Ο δικηγόρος και προεδρος της Ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης με τον Γιάννη Χορόζογλου