Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει Χαρούλα Αλεξίου στο ευρωψηφοδέλτιο [εικόνες & βίντεο]
2 months, 22 days ago
6

Κρούση στην Χαρούλα Αλεξίου να ενταχθεί στα ευρωψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των ευρωεκλογών του 2019 έχουν κάνει στελέχη της Κουμουνδούρου, σύμφωνα με πληροφορίες .

Δεν είναι ακόμη γνωστή αν η γνωστή τραγουδίστρια έχει δώσει απάντηση και ποια είναι αυτή, ωστόσο στο κυβερνών κόμμα «ποντάρουν» στην δημοφιλία της. Είναι προφανές ότι στην Κουμουνδούρου έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα προσέλκυσης «ηχηρών ονομάτων» – όπως όταν ακούστηκε το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη – αν και μέχρι στιγμής η κατάληξη των προσπαθειών τους δεν είναι η αναμενόμενη.

Η Χαρούλα Αλεξίου φορώντας κόκκινα γάντια, στη συναυλία υπέρ των απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ

Η Χαρούλα Αλεξίου είχε δεχθεί έντονη κριτική για την συμμετοχή της στην συναυλία για τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, φορώντας μάλιστα κόκκινα γάντια, τον Ιούλιο του 2014, οι οποίες είχαν γίνει περίπου… σύμβολο για τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να ανέλθει στην εξουσία.

Η Χαρούλα Αλεξίου τραγουδά στη συναυλία για τις απολυμένες καθαρίστριες τον Ιούλιο του 2014 -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η ίδια πάντως, σε συνέντευξή της το 2016 στην AthensVoice είχε δηλώσει δημόσια ότι μετάνιωσε για την ενέργειά της την οποία χαρακτήρισε μάλιστα «αφελή» εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι την οικειοποιήθηκε.

Η απάντησή της ήταν η εξής:

«Α! Το γάντι αυθόρμητο αλλά και ωραίο. Κοίταξε, τη θεωρώ σήμερα μια αφελή πράξη, όχι για το γιατί αλλά για το πώς. Το να πάω να τραγουδήσω για κάποιους ανθρώπους που “διαδηλώνουν” το πρόβλημά τους το έχω κάνει πολλές φορές και θα το ξανακάνω βέβαια. Οι γυναίκες αυτές μου ζήτησαν να πάω να τραγουδήσω και το δέχτηκα. Δεν φαντάστηκα πως θα το οικειοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θεωρώ λάθος που πήγα να τραγουδήσω για μια μερίδα απολυμένων γυναικών ούτε με νοιάζει η κακόβουλη κριτική – έχω μέσα μου τη δική μου φωνή δικαιοσύνης που με ησυχάζει. Αλλά, βρε παιδί μου, δεν έπρεπε να πάω στο Σύνταγμα. Λειτουργώ αυθόρμητα και καμιά φορά και παρορμητικά. Μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με συναυλίες φιλανθρωπικού τύπου είμαι πολύ προσεχτική πλέον, γιατί έχουν δει κι εκεί τα μάτια μου…»

Δείτε εκείνη την συναυλία στο Σύνταγμα για τις καθαρίστριες όπου είχε τραγουδήσει η Χάρις Αλεξίου: