Ο Τραμπ είπε ψέμματα (ξανά) για τον τόπο γέννησης του πατέρα του
4 months, 29 days ago
6

Μπορεί να κατηγορεί ο Ντόναλντ Τραμπ με κάθε ευκαιρία τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ ως “fake news”, αλλά η ροπή του προς τις ανακρίβειες δεν έχει προηγούμενο.

Αυτή τη φορά ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι ο πατέρας του γεννήθηκε στη Γερμανία, ενώ στην πραγματικότητα είχε δει το φως της ζωής στη Νέα Υόρκη το 1905.

Η δήλωση έγινε στο Λευκό Οίκο, όπου συναντήθηκε με τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ και εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της Γερμανίας που δεν δαπανά όσο θα έπρεπε για τη Συμμαχία,  αν και προσπάθησε να εκφράσει τη συμπάθειά του για την Άνγκελα Μέρκελ και τη χώρα της.

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό για την Άνγκελα Μέρκα και τη χώρα της. Ο πατέρας μου είναι Γερμανός. Ήταν Γερμανός, γεννήθηκε σ’ ένα πολύ υπέροχο μέρος στη Γερμανία. Τρέφω λοιπόν αγάπη για τη Γερμανία», είπε, δίνοντας την αφορμή σε χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τον τρολάρουν χοντρά.

Σύμφωνα με τη Washington Post ήταν η τέταρτη φορά που ο Τραμπ υποστήριξε ότι ο πατέρας του ήταν Γερμανός, συγχέοντάς τον, προφανώς με τον παππού του.

O παππούς του Ντόναλντ Τραμπ, Φρίντριχ Τρουμπφ (Φωτογραφία: Wikipedia)

Ο Φρίντριχ Τρουμπφ είχε μεταναστεύσει από τη Γερμανία στις ΗΠΑ το 1885.

O πατέρας του προέδρου των ΗΠΑ, Φρεντ Τραμπ (Φωτογραφία αρχείου: Wikipedia)

Ο γιος του και πατέρας του Ντόναλντ, Φρεντ Τραμπ, ωστόσο, γεννήθηκε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης το 1905. Η μητέρα του Αμερικανού προέδρου, Μαίρη Αν Μακλάουντ είχε γεννηθεί στη Σκωτία και πήρε την αμερικανική υπηκοότητα 12 χρόνια μετά την άφιξή της στις ΗΠΑ.