Όλιβερ Στόουν: «Ο Πούτιν είχε καρκίνο» – Αποκαλύψεις από τον σκηνοθέτη
1 year, 9 months ago
6

Ο Στόουν είχε βρεθεί στο Κρεμλίνο από τον Ιούλιο του 2015 και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017, προκειμένου να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για την ζωή του Ρώσου προέδρου

«Να το θυμάστε, ο κύριος Πούτιν είχε καρκίνο» είπε σε συνέντευξη στο podcast του Λεξ Φρίντμαν, ο βραβευμένος σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν. Επίσης συμπλήρωσε έχει απομονωθεί και λόγω Covid».

Να σημειωθεί ότι ο Όλιβερ Στόουν, ένας από τους λίγους ανθρώπους που κατόρθωσε να μπει στα άδυτα του Κρεμλίνου και να συνομιλήσει επί μακρόν με τον πρόεδρο της Ρωσίας, αποκάλυψε κάποια στοιχεία.

Η απομόνωση, λόγω κοροναϊού, και η παύση των επαφών του με άλλους ηγέτες, ίσως τον οδηγούν σε λάθη, εκτίμησε ο ίδιος.

Ο Στόουν μίλησε και για τον Πούτιν που γνώρισε και δεν είχε καμία σχέση με τον «τρελό, ανεύθυνο και δολοφονικό άνδρα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ σήμερα και συγκρίνουν με τον Χίτλερ και τον Στάλιν».

«Ο Πούτιν που γνώρισα ήταν λογικός, ήρεμος, ενεργούσε πάντα προς το συμφέρον του ρωσικού λαού, αληθινός γιος της Ρωσίας, πατριώτης, πράγμα που δεν σημαίνει εθνικιστής».

Οι φήμες για προβλήματα υγείας

Οι δηλώσεις του έρχονται εν μέσω πολλών φημών για την κατάσταση υγείας του Πούτιν.

Η παρουσία του στη στρατιωτική παρέλαση την Ημέρα της Νίκης αλλά και μία συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, είχαν «φουντώσει» τα σενάρια για μυστική ασθένεια.

Ο πρώην κατάσκοπος της βρετανικής Υπηρεσίας MI6, Κρίστοφερ Στιλ, ισχυρίστηκε πως ο ηγέτης του Κρεμλίνου χάνει σταδιακά την εξουσία λόγω της κατάστασής του και αφήνει το κράτος σε «χάος» καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο Στιλ, που εργαζόταν κάποτε ως πράκτορας στη Ρωσία, είπε πως ο Πούτιν λείπει συχνά για να λαμβάνει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Έρευνα ανεξάρτητων Ρώσων δημοσιογράφων έδειξε πως ο πρόεδρος έχει δίπλα του μονίμως ένα ιατρικό επιτελείο, του οποίου ηγείται ειδικός στον καρκίνο του θυρεοειδή.

Η ιδιότητά αυτή είχε κινήσει υποψίες και κυκλοφόρησαν άμεσα πληροφορίες ότι πάσχει από αυτού του είδους τον καρκίνο. Άλλες πηγές, πάλι, σημειώνουν πως πάσχει από καρκίνο στην κοιλιακή χώρα.

  • Διαβάστε επίσης: Βλαντιμίρ Πούτιν: Η επτασφράγιστη ζωή του Ρώσου Προέδρου – Οι κατηγορίες της πρώην του και οι φήμες για την Καμπάεβα

Στη Μόσχα κυκλοφορούν φήμες που θέλουν τον Πούτιν να χειρουργείται και να αναθέτει, προσωρινά, την εξουσία στον επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, Νικολάι Πατρούσεβ.

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες πως πάσχει και από Πάρκινσον. Στις τελευταίες του εμφανίσεις φαίνεται πως διακρίνεται ένα τρέμουλο και μία προσπάθειά του να το κρύψει.

Το Κρεμλίνο επιμένει, ωστόσο, πως ο πρόεδρος χαίρει άκρας υγείας και διαψεύδει κάθε πληροφορία.

Τι είπε ο Όλιβερ Στόουν για την Ουκρανία

Ο Όλιβερ Στόουν αναφέρθηκε και στον πόλεμο στην Ουκρανία και υποστήριξε πως η λανθασμένη κρίση του ίσως οφείλεται στο ό,τι έχει χάσει την καθημερινή επαφή και επικοινωνία με τον λαό.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Πούτιν λάμβανε τις σωστές πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες του σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία. «Ίσως δεν ήταν καλά πληροφορημένος για τον βαθμό συνεργασίας που θα είχε με τους Ρώσους της Ουκρανίας… Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους που δεν αξιολόγησε την κατάσταση σωστά», ανέφερε ο σκηνοθέτης.

in.gr