Ουκρανία: Αυτός είναι ο λόγος που ο Πούτιν ανέστειλε την επίθεση στο Αζοφστάλ – Τι λέει το βρετανικό ΥΠΑΜ
2 years, 3 days ago
6

«Η απόφαση του Πούτιν να αναστείλει την επίθεση και να αποκλείσει το εργοστάσιο χάλυβα, δείχνει πιθανότατα την επιθυμία να περιοριστεί η ουκρανική αντίσταση στην πόλη και να απελευθερωθούν οι ρωσικές δυνάμεις που θα αναπτυχθούν στην ανατολική Ουκρανία»,
Τους λόγους για τους οποίους ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέστειλε την επίθεση στο εργοστάσιο χάλυβα της Μαριούπολης, στο Αζοφστάλ, εξηγεί το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας, στην καθημερινή του ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης: Σφοδρές μάχες σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ – Δραματική η κατάσταση στη Μαριούπολη
«Η απόφαση του Πούτιν να αναστείλει την επίθεση και να αποκλείσει το εργοστάσιο χάλυβα δείχνει πιθανότατα την επιθυμία να περιοριστεί η ουκρανική αντίσταση στην πόλη και να απελευθερωθούν οι ρωσικές δυνάμεις που θα αναπτυχθούν στην ανατολική Ουκρανία», εκτιμά μεταξύ άλλων.

Τι αναφέρει το βρετανικό ΥΠΑΜ
Πιο αναλυτικά η αναφορά που του Βρετανικού ΥΠΑΜ, αναφέρει:

Η απόφαση του Πούτιν να αποκλείσει το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal δείχνει πιθανώς την επιθυμία να περιοριστεί η ουκρανική αντίσταση στη Μαριούπολη και να απελευθερωθούν οι ρωσικές δυνάμεις που θα αναπτυχθούν αλλού στην ανατολική Ουκρανία.
Μια πλήρης επίθεση από τη Ρωσία στο εργοστάσιο Azovstal πιθανότατα θα είχε σημαντικές ρωσικές απώλειες, μειώνοντας περαιτέρω τη συνολική μαχητική τους αποτελεσματικότητα.
Στο ανατολικό Ντονμπάς, οι σφοδρός βομβαρδισμός και οι μάχες συνεχίζονται καθώς η Ρωσία προσπαθεί να προωθηθεί περαιτέρω προς οικισμούς όπως οι Krasnyy Lyman, Buhayikva, Barvinkove, Lyman και Popasna, ως μέρος των σχεδίων της για την περιοχή.
Παρά την επικαιροποιημένη εστίαση της Ρωσίας, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να υποφέρουν από απώλειες που υπέστησαν νωρίτερα στη σύγκρουση. Για να προσπαθήσουν να ανασυνθέσουν τις εξαντλημένες δυνάμεις τους, έχουν καταφύγει στην προώθηση μη λειτουργικού εξοπλισμού πίσω στη Ρωσία για επισκευή.

in.gr