Ουκρανία: «Οι Ουκρανοί μαχητές στο εργοστάσιο Αζότ μπορεί να παραδοθούν την Τετάρτη», λέει η Ρωσία
1 year, 9 months ago
6

Η Ουκρανία ζήτησε από την Ρωσία να ανοίξει ένα διάδρομο για την απομάκρυνση των αμάχων από το εργοστάσιο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει προσφέρει στους Ουκρανούς μαχητές, που έχουν καταφύγει στον χημικό εργοστάσιο Αζότ που βρίσκεται στην πόλη Σεβεροντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, την δυνατότητα να παραδοθούν αύριο, Τετάρτη, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Το υπουργείο αναφέρει ότι η Ουκρανία ζήτησε από την Ρωσία να ανοίξει ένα διάδρομο για την απομάκρυνση των αμάχων από το εργοστάσιο, καθώς όλες οι γέφυρες που συνδέουν το Σεβεροντονέτσκ με τα ελεγχόμενα από την Ουκρανία εδάφη έχουν ήδη καταστραφεί.

Σφοδρές μάχες

Σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτης Σέρχι Χαϊντάι, με την πόλη ουσιαστικά αποκομμένη, η παράδοση προμηθειών και η εκκένωση αμάχων είναι πλέον αδύνατη.

Και οι τρεις γέφυρες προς το Σεβεροντονέτσκ καταστράφηκαν, ανέφερε ο Χαϊντάι στο Telegram. Όσοι κάτοικοι παρέμειναν στην πόλη αναγκάστηκαν να επιβιώσουν σε «εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», πρόσθεσε.

Σφοδρές μάχες διεξάγονται, στο μεταξύ, στην ανατολική πόλη, όπου Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν χθες ότι το ρωσικό πυροβολικό έχει εκδιώξει τις δυνάμεις τους από το κέντρο της πόλης.

Εδώ και εβδομάδες η κατάληψη του Σεβεροντόνετσκ αποτελεί κορυφαίο στρατιωτικό στόχο για τη Ρωσία.

Η κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ και της κοντινής πόλης Λισιτσάνσκ θα έδινε στη Μόσχα τον έλεγχο ολόκληρης της περιοχής του Λουγκάνσκ, μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται ήδη από αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

in.gr