Ουκρανία: Ο Ρωσικός Στρατός περικύκλωσε τη Χερσώνα και το Μπερντιάσκ
2 years, 1 month ago
6

Οι Αρχές του Χάρκοβου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν σήμερα μια «διείσδυση» του στρατού μέχρι το κέντρο της πόλης

Ο Ρωσικός Στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι περικύκλωσε δύο μεγάλες πόλεις στη νότια Ουκρανία, τη Χερσώνα και το Μπερντιάνσκ, κατά την τέταρτη ημέρα της εισβολής του στη χώρα.

«Τις τελευταίες 24 ώρες οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέκλεισαν πλήρως τις πόλεις Χερσώνα και Μπερντιάσκ» που καταμετρούν αντίστοιχα 290.000 και 110.000 κατοίκους, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο TASS.

Από τη δική τους πλευρά, οι Αρχές του Χάρκοβου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν σήμερα μια «διείσδυση» του στρατού μέχρι το κέντρο της πόλης.

«Σημειώθηκε μια διείσδυση ελαφρών οχημάτων του ρωσικού εχθρού στην πόλη Χάρκοβο, περιλαμβανομένου του κεντρικού τμήματος» ανέφερε στο Twitter τοπικός αξιωματούχος, ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ, ο οποίος είπε πως οι μάχες συνεχίζονται και κάλεσε τους περίπου 1,4 εκατ. κατοίκους να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους.

in.gr