Ουκρανία: Πάνω από 500.000 πολίτες πέρασαν στην Πολωνία
2 months, 21 days ago
6

Eκτιμάται ότι μέχρι τα μέσα Mαρτίου οι προσφυγικές ροές θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο, μόνο στην Πολωνία

Οι ανθρώπινες ιστορίες των ανθρώπων που πήραν τον δρόμο προς το άγνωστο για να σωθούν δεν έχουν τέλος.

Ο ανταποκριτής του ΜEGA στις Βρυξέλλες, Σαράντης Μιχαλόπουλος, βρίσκεται στα σύνορα Πολωνίας και Ουκρανίας και μεταδίδει τις τελευταίες πληροφορίες.

Περίπου 500.000 άνθρωποι έχουν εισέλθει στη χώρα του από την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών της Πολωνίας.

Την ίδια οι ανθρώπινες ιστορίες των ανθρώπων που πήραν τον δρόμο προς το άγνωστο για να σωθούν δεν έχουν τέλος.

Τα πράγματα στα σύνορα είναι εύθραυστα, καθώς εκτιμάται ότι μέχρι τα μέσα Mαρτίου οι προσφυγικές ροές θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο, μόνο στην Πολωνία, και τους περισσότερους να έρχονται από τα δυτικά της Ουκρανίας. Εάν κλιμακωθεί η κατάσταση πολλοί άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να φτάσουν στα σύνορα, καθώς η κατάσταση θα δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι καταφθάνουν με τα πόδια και μένουν στα ειδικά κέντρα φιλοξενίας. Όσοι σπεύδουν στο σημείο οδικώς, πηγαίνουν σε άλλες γειτονικές χώρες προκειμένου να βρουν συγγενείς τους που έχουν ήδη αποχωρήσει. Η Ευρώπη έχει ανοίξει την αγκαλιά της στους πρόσφυγες από την Ουκρανία», μετέδωσε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος Σαράντης Μιχαλόπουλος που βρίσκεται στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

in.gr