Ουκρανία: Βίντεο από την επίθεση του 21χρονου που σκότωσε πέντε ανθρώπους σε εργοστάσιο
2 years, 2 months ago
6

Ο χρόνος παγώνει και οι πένθιμες καμπάνες χτυπούν σε μια περίοδο εύθραστων γεωπολιτικών ισορροπιών στα ρωσοουκρανικά σύνορα. Στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας άνοιξε πυρ εναντίον συναδέλφων του μέσα σε χώρο εργοστασίου, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους.

Ο Αρτέμ Ριαμπτσούκ πυροβόλησε τέσσερις στρατιωτικούς και μια γυναίκα σε εργοστάσιο του ομίλου Γιουζμάς, στην πόλη Νίπρο, λιγότερο από 200 μίλια μακριά από τα ρωσικά σύνορα όπου έχουν αναπτυχθεί 100.000 στρατεύματα του Κρεμλίνου.

To περιστατικό πυροβολισμών καταγράφηκε στα περίχωρα της κατεστραμμένης Ντονμπάς, που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από τη ρωσοουκρανική σύγκρουση, το 2014.

Στο συγκλονιστικό βίντεο φαίνεται ο ένοπλος να κρύβεται πίσω από μια πόρτα προτού ανοίξει πυρ εναντίον των συντρόφων του σε αποθήκη όπλων. Στη συνέχεια υπερπηδά τις σορούς για να αρπάξει περισσότερα πυρομαχικά.

Αρκετές ώρες μετά την τραγωδία, ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός νεαρού άνδρα ηλικίας 21 ετών ο οποίος κατάγεται από την περιοχή της Οδησσού και δημοσιοποίησε μια φωτογραφία του, όπου εμφανίζεται ξαπλωμένος στο χιόνι φορώντας στολή και με ξυρισμένο κρανίο.

«Ο Αρτέμ Ριαμπτσούκ συνελήφθη από αξιωματικούς της αστυνομίας στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ», ανέφερε ο υπουργός Ντένις Μοναστίρσκι σε ανάρτησή του στο Facebook. Συνελήφθη στην πόλη Πιντγκορόντνε γύρω στις 07:30 ώρα Γκρίνουιτς (10:30, ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε η αστυνομία, περίπου 15 χμ. από το σημείο των πυροβολισμών.

Ειδική επιχείρηση είχε εξαπολυθεί στο Ντνίπρο, μια πόλη στο κεντρικό τμήμα της χώρας και στη γειτονική περιοχή για τον εντοπισμό του. Ο διοικητής της Εθνικής Φρουράς, Μίκολα Μπάλαν, μετέβη επιτόπου.

«Τα κίνητρα του εγκλήματος δεν είναι ακόμη γνωστά», διευκρίνισε το υπουργείο Εσωτερικών. Μετά τη σύλληψη του στρατιώτη, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής η οποία θα ερευνήσει τις συνθήκες της τραγωδίας καθώς και την «ψυχική κατάσταση» του νεαρού άνδρα.