Ουκρανική επιδρομή με drones και sea drones στην Κριμαία: Χτυπήθηκε η φρεγάτα «Μακάροφ»
1 year, 5 months ago
6

Mεγάλη επίθεση από drones και ένα μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα δέχτηκε σήμερα ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία με αποτέλεσμα να υποστούν ζημίες η ναυαρχίδα του Στόλους, φρεγάτα «Ναύαρχος Μακάροφ» και ένα ναρκαλιευτικό.

To χτύπημα στην ρωσική φρεγάτα επιβεβαιώνουν και ρωσικά ΜΜΕ.

 

 

 

Για την σημερινή επίθεση, οι Ρώσοι κατηγορούν ευθέως τους Βρετανούς όπως έκαναν πριν από λίγο με επίσημη ανακοίνωση και για την ανατίναξη των αγωγών Nord Stream 1 και 2 στις 26 Σεπτεμβρίου.

 

Τα drones και το θαλάσσια μη επανδρωμένα οχήματα εν τέλει καταστράφηκαν από ρωσικό anti-drone σύστημα και από ένα ρωσικό ελικόπτερο.

Bέβαια εκ των πραγμάτων αυτό δεν είναι αλήθεια διότι κάποιο drone εν τέλει χτύπησε την «Μακάροφ»

Συνολικά επρόκειτο για επτά sea drones και εννέα UAV!

 

 

 

 

 

 

Δεν έχει προσδιοριστεί το μέγεθος της ζημιάς στην φρεγάτα «Ναύαρχος Μακάροφ» αλλά μόνο το γεγονός ότι οι Ουκρανοί (και οι Δυτικοί που κρύβονται πίσω από την επιχείρηση αυτή) κατάφεραν να πλησιάσουν και να επιφέρουν πλήγματα, είναι μεγάλη ουκρανική επιτυχία.

Επίσης το γεγονός αυτό δείχνει ΠΟΣΟ έχει αλλάξει ο σύγχρονος πόλεμος με την χρήση drones σε αέρα και θάλασσα κάτι που η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να μην το έχει καταλάβει, όπως τελικά δεν το είχαν κατανοήσει και οι Ρώσοι μέχρι τώρα.

Πάντως οι Ουκρανοί αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό να έχει η φρεγάτα την τύχη του καταδρομικού «Moskva», δηλαδή να βυθιστεί.

Δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αν αυτό αληθεύει ή πρόκειται περί προπαγάνδας του Κιέβου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα αμερικανικό RQ-4 Global Hawk πετούσε κοντά στην Κριμαία την ώρα της επίθεσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pronews.gr