Πάσχα 2021: Αυξημένες οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι φέτος
2 years, 11 months ago
6

Από νωρίς σήμερα  το πρωί κόσμος σπεύδει στη  Βαρβάκειο προκειμένου να ψωνίσει για το πασχαλινό τραπέζι

Αυξημένες είναι φέτος οι τιμές στο αρνί και το κατσίκι κατά 10% σε σχέση με πέρυσι στη Βαρβάκειο αγορά. Από νωρίς το πρωί ο κόσμος επισκέπτεται την αγορά προκειμένου να ψωνίσει για το πασχαλινό τραπέζι.

Μ. Πέμπτη στη Βαρβάκειο
varvakeios__6_
varvakeios__7_

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βαρβακείου, Ανδρέα Νιώτη, οι τιμές στα αμνοερίφια έχουν σταθεροποιηθεί μεταξύ 6,99 και 10,99 ευρώ το κιλό. Σε σχέση με πέρυσι παρατηρείται μια μικρή επιβάρυνση για τους καταναλωτές της τάξης του ενός ευρώ.

varvakeios__4_
varvakeios__5_

Αυτό οφείλεται σύμφωνα με τον πρόεδρο στην αυξημένη ζήτηση των Αθηναίων που θα περάσουν και φέτος το Πάσχα τους στην πόλη αλλά και όπως υποστηρίζουν οι κρεοπώλες ο κύριος λόγος των ανατιμήσεων είναι ότι εξαιτίας των υγειονομικών συνθηκών ο τζίρος κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες οικονομικές ζημιές.

varvakeios__8_
varvakeios__9_

Φέτος όπως και πέρσι, η κίνηση αναμένεται ότι θα είναι πολύ μεγάλη, λόγω της απαγόρευσης των περιφερειακών μετακινήσεων. Γι αυτό και υπάρχουν σκέψεις διεύρυνσης του ωραρίου, στη Βαρβάκειο, στην Κεντρική Αγορά του Πειραιά και στην Αγορά του «Καταναλωτή» στου Ρέντη, ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται με ασφάλεια.

varvakeios__1_
varvakeios__2_

protothema.gr