Παυλόπουλος: Το «Χαμόγελο», στην κρίση, κάλυψε κενά που εμφάνισαν φορείς της κρατικής μηχανής
1 year, 1 month ago
6

Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Πανελλήνιου Κέντρου Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του «Χαμόγελου του Παιδιού» τίμησε με την παρουσία του ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η παρουσία μου στα σημερινά εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Πανελλήνιου Κέντρου Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σηματοδοτεί, μεταξύ άλλων, και τον ακόλουθο συμβολισμό: Μου δίνεται η ευκαιρία ν’ αναδείξω, για μιαν ακόμη φορά, την εμβληματική προσφορά του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Παιδιά και, εν τέλει, στο Κοινωνικό Σύνολο» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Οφείλω δε να επισημάνω ότι καθ’ όλη την περίοδο της βαθιάς και επώδυνης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που ακόμη διανύουμε εν μέρει, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όχι μόνο συνέχισε, και μάλιστα αμείωτη, την προσφορά του, αλλά και, σε ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις, την ενίσχυσε, καλύπτοντας υπέρ του Παιδιού σημαντικά κενά, τα οποία εμφάνισαν στις δραστηριότητές τους οι κατά περίπτωση αρμόδιοι φορείς της Κρατικής μηχανής. Και όλα αυτά τα κατάφερε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπομένοντας με αξιοπρέπεια φορολογικά και άλλα δημόσια βάρη, από τα οποία, υπό ομαλές οικονομικές συνθήκες, θα έπρεπε να έχει εξαιρεθεί λόγω της κοινωφελούς φύσης της αποστολής του.

Τέλος, χαίρομαι διότι έχω την δυνατότητα αφενός να εκφράσω, και πάλι, τα θερμά μου συγχαρητήρια στον φίλο κ. Κώστα Γιαννόπουλο και στους συνεργάτες του για το έργο τους, το οποίο διαπνέεται διαχρονικώς από τις μεγάλες αρχές και αξίες του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης. Και, αφετέρου, να τους διαβεβαιώσω για την αμέριστη συμπαράστασή μου».