Πέθανε ο Νταρθ Βέιντερ από τον “Πόλεμο των Άστρων”
3 years, 4 months ago
6

Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών ο βρετανός ηθοποιός Ντέιβ Πράουζ, που είχε ενσαρκώσει τον Νταρθ Βέιντερ στον «Πόλεμο των Άστρων».

Ο βρετανός ηθοποιός Ντέιβ Πράουζ, ο οποίος ενσάρκωσε τον ρόλο του Νταρθ Βέιντερ στην πρώτη τριλογία του «Πολέμου των Άστρων», πέθανε Σάββατο (28/11), το πρωί σε ηλικία 85 ετών, ανακοίνωσε ο πράκτοράς του, ο Τόμας Μπάουινγκτον.

«Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε πως ο πελάτης μας Ντέιβ Πράουζ πέθανε το πρωι του Σαββάτου (28/11) σε ηλικία 85 ετών, έγραψε ο Μπάουινγκτον στο Facebook.

Σύμφωνα με τον Theguardian ο Πράουζ ήταν μεν η μορφή πίσω από τη διάσημη μαύρη μάσκα του Βέιντερ, ωστόσο η φωνή του ανήκε στον Αμερικανό ηθοποιό Τζέιμς Έρλ Τζόουνς, ο οποίος το 2012 έλαβε τιμητικό Όσκαρ.

Ο Ντέιβιντ Πράουζ είχε καταγωγή από το Μπρίστολ και παρότι η καριέρα του εκτείνεται επί μισό αιώνα ο ρόλος που τον σημάδεψε ήταν αυτός του σκοτεινού «Νταρθ Βέιντερ» από τη διάσημη τριλογία και παρότι η βρετανική του προφορά δεν άρεσε καθόλου στον Τζέιμς Λούκας η κορμοστασιά του απέδωσε αξεπέραστα τον κινηματογραφικό ήρωα.

Ο Πράουζ ήταν επίσης γνωστός στους διαγωνισμούς bodybuilding στη δεκαετία του ’60. Αγωνίστηκε στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας και εκπροσώπησε την Αγγλία ενάντια στους Lou Ferrigno και Arnold Schwarzenegger.

Ήταν επίσης ο προσωπικός προπονητής του Κρίστοφερ Ριβ, την εποχή που προετοιμαζόταν για τον ρόλο του Superman.

 News247.gr