Πέθανε ο Τούρκος πολιτικός Ντενίζ Μπαϊκάλ Σε ηλικία 84 ετών
1 year, 2 months ago
6

Ο πρόεδρος του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ανακοίνωσε ότι ”έφυγε” από την ζωή ο πρώην πρόεδρος του CHP και βουλευτής της Αττάλειας, Ντενίζ Μπαϊκάλ.

Σε δήλωσή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου χρησιμοποίησε τις ακόλουθες εκφράσεις: «Με μεγάλη θλίψη έμαθα ότι έφυγε από τη ζωή ο Ντενίζ Μπαϊκάλ, ο πρόεδρός μας, ο λάτρης της Τουρκίας και του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ο βουλευτής μας στην Αττάλεια, ο σεβαστός μας γέροντας. Μας κληροδότησε μια ιστορία ζωής γεμάτη αγώνες. Τα συλλυπητήριά μου στο έθνος μας».

Η κόρη του πρώην προέδρου του CHP και βουλευτή Αττάλειας Ντενίζ Μπαϊκάλ, Άσλι Μπαϊκάλ, δήλωσε ότι ο πατέρας της απεβίωσε σήμερα (11/02) το πρωί στο σπίτι του στην Άγκυρα και ότι σχεδιάζουν να θάψουν τη σορό του στην Αττάλεια την Τρίτη (14/02).

 pronews.gr 

Ο Ντενίζ Μπαϊκάλ διετέλεσε μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Υπηρέτησε ως Υπουργός Οικονομικών, Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Είχε εκλεγεί επίσης Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.