Ποιος δισεκατομμυριούχος έχασε τη μισή περιουσία του
2 years, 2 months ago
6

Από τα $8 δισεκατομμύρια στα $2,6 δισ., το δράμα της Chu Lam Yiu υπενθυμίζει στους επενδυτές την πραγματικότητα της κινεζικής αγοράς

Τρομακτική πτώση κατά 67% κατέγραψε η μετοχή της Huabao International Holdings Ltd μετά από την αποκάλυψη σκανδάλου που αφορά την πρόεδρο και CEO της εταιρείας, Chu Lam Yiu, για πειθαρχικές παραβάσεις.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της πόλης Leiyang στην επαρχία Hunan της Κίνας, διερευνά την υπόθεση της Chu, η οποία κατέχει 71% μετοχικό μερίδιο στην εταιρεία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, η εταιρεία δε θα διακόψει τις δραστηριότητές της.

Για τους επενδυτές, η περίπτωση της Chu αποτελεί παράδειγμα του ρίσκου που αντιμετωπίζουν οι ηγέτες των κινεζικών επιχειρήσεων. Την τελευταία 5ετία, τουλάχιστον πέντε κινέζοι επιχειρηματίες είτε έχουν εξαφανιστεί είτε έχουν αποσυρθεί από τα κοινά, οδηγώντας την αξία των μετοχών των εταιρειών τους σε πτώση.

H Chu ίδρυση την εταιρεία-προκάτοχο της Huabao το 1996. Η ΙΡΟ ακολούθησε το 2006 μετά από μία αντίστροφη συγχώνευση στο Χονγκ Κονγκ.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Chu είχε προσωπική περιουσία $8 δισ. Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg Billionaires Index, η περιουσία της αυτή μετά την πρόσφατη κατάρρευση της μετοχής, εκτιμάται πια στα $2,6 δισ. 

newmoney.gr