Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπορεί να μη συναντηθώ με τον Πούτιν, λέει σε διάγγελμά του ο Ζελένσκι
1 month, 11 days ago
6

Η σφαγή στην Μπούτσα έδειξε ότι η Ρωσία έχει «ανάγκη για αποναζιστοποίηση» και όχι η Ουκρανία, τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος

O Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία είναι η μοναδική επιλογή για τη χώρα του, παρόλο που οι συνομιλίες έχουν γίνει πλέον πιο δύσκολες.

Ωστόσο, σε σχόλια που έκανε στο σημερινό του διάγγελμα, το οποίο προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι μπορεί ο ίδιος και ο Βλάντιμίρ Πούτιν να μη συναντηθούν τελικά.

Όπως τόνισε ο Ζελένσκι, η σφαγή στην Μπούτσα έδειξε ότι η χώρα που έχει «ανάγκη για αποναζιστοποίηση» (μια αιτία που επικαλείται συχνά ο Πούτιν για να δικαιολογήσει την εισβολή) δεν είναι η Ουκρανία, αλλά στη Ρωσία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιστρέψει σε δύο χρόνια αν δεν δοθούν επαρκείς εγγυήσεις ασφαλείας  στην Ουκρανία.

Αναφορικά με το ζήτημα του Ντονμπάς, είπε ότι η Μόσχα και το Κίεβο σίγουρα δεν θα συμφωνήσουν σε όλες τις πτυχές από την αρχή, αλλά πρέπει να συνεχιστούν οι συνομιλίες.