Πόλεμος στην Ουκρανία: Έλληνας κάτοικος Κιέβου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί
2 years, 1 month ago
6

«Eδώ στο κέντρο του Κίεβου μέχρι τώρα δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει», λέει ο κ. Τάσος Τσιάμης που ζει στην Ουκρανία με την οικογένεια του

Την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη του Κιέβου περιέγραψε στην ΕΡΤ ο κ. Τάσος Τσιάμης που ζει στην Ουκρανία με την οικογένεια του και επιλέγει μέχρι σήμερα, να παραμείνει στο Κίεβο.

Στην πόλη μέχρι τις 8 το πρωί ίσχυε η απαγόρευση κυκλοφορίας που ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου. H πόλη μοιάζει ήσυχη αν και απο μακριά το πρωί ακούστηκαν τρείς εκρήξεις είπε ο κ. Τσίαμης.

Χθες μετά την ανακοίνωση ότι θα συναντηθούν οι εκπρόσωποι της Ουκρανίας και της Ρωσίας τα πράγματα ήταν ήσυχα.

Eδώ στο κέντρο του Κίεβου μέχρι τώρα δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

Σε ότι αφορά την πληροφόρηση των κατοίκων ο κ. Τσιάμης  σημείωσε ότι αυτή γίνεται  με sms από την αντίστοιχη πολιτική προστασίας της Ουκρανίας για το τι πρέπει να κάνουμε και που υπάρχει πρόβλημα.  Παρακολουθούμε  και τις ειδήσεις καθώς τα τηλεοπτικά κανάλια εκπέμπουν κανονικά. Επίσης ο δήμαρχος του Κιέβου αναρτά στο διαδίκτυο κάποιες ανακοινώσεις.

Γενικά η βασική οδηγία είναι μείνετε μέσα και κλείστε τα φώτα το βράδυ και περιμένετε. Ο ίδιος έχει επικοινωνία με δυο-τρεις φίλους του που και αυτοί παραμένουν στα σπίτια τους. Κάποιοι άλλοι έχουν φύγει από την πόλη .

Στα σύνορα με την Πολώνια στα τρένα επιβιβάζονται μόνο γυναίκες και παιδιά .Ο ίδιος και η οικογένεια του έχουν επιλέξει να μείνουν στο Κίεβο, στο υπόγειο τους. Έχουν προμηθευτεί τρόφιμα και νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο.

Μέχρι το Σάββατο το απόγευμα δεν βλέπαμε να υπάρχει ισχυρή παρουσία του ουκρανικού στρατού στην πόλη. Το κέντρο παρουσίαζε εικόνα άλλης χώρας είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Τσιάμης.

in.gr