Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν αλλάζει τον επικεφαλής της εισβολής
2 years, 16 days ago
6

Σύμφωνα με δυτικό αξιωματούχο που μίλησε στο BBC η αλλαγή αυτή έγινε προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός των ρωσικών δυνάμεων τώρα που στρέφονται στο Ντονμπάς

Δυτικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει αναδιοργανώσει τη διοίκηση των επιχειρήσεών της στην Ουκρανία, με τον νέο στρατηγό να έχει μεγάλη εμπειρία σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Μιλώντας στο BBC υπό τον όρο της ανωνυμίας, η πηγή είπε ότι ο διοικητής της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας, στρατηγός Alexander Dvornikov, ηγείται τώρα της εισβολής.

«Ο συγκεκριμένος διοικητής έχει μεγάλη εμπειρία από τις επιχειρήσεις των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία. Έτσι, θα περιμέναμε ότι η συνολική διοίκηση και ο έλεγχος θα βελτιωθούν», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η νέα τοποθέτηση έγινε σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί ο συντονισμός μεταξύ των διαφόρων μονάδων, που διοικούνταν ξεχωριστά, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η αλλαγή τακτικής από τη Ρωσία

Η Ρωσία έχει μέχρι στιγμής δυσκολευτεί να επιτύχει τους πολεμικούς της στόχους 44 ημέρες μετά την εισβολή, αποτυγχάνοντας να καταλάβει μεγάλες πόλεις όπως το Κίεβο, προτού τελικά στρέψει το βλέμμα της στην περιοχή Ντονμπάς στα ανατολικά.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν την αντίσταση από μικρότερες  αριθμητικά ουκρανικές μονάδες που δρουν πιο έξυπνα και αιφνιδιαστικά – παρά το γεγονός ότι η Ρωσία θεωρείται ότι διαθέτει μια «σημαντική» δύναμη από λίγο λιγότερες από 100 επιχειρησιακές τακτικές ομάδες ταγμάτων,

Οι πολιτικές επιδιώξεις υπερισχύουν των στρατιωτικών προτεραιοτήτων

«Εάν η Ρωσία δεν είναι σε θέση να αλλάξει την τακτική της, είναι πολύ δύσκολο να δούμε πώς θα πετύχει ακόμη και αυτούς τους περιορισμένους στόχους», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι πολιτικές επιδιώξεις μπορεί να υπερισχύσουν των στρατιωτικών προτεραιοτήτων, με τη Ρωσία να πιέζει προς τα εμπρός για να έχει κάποιου είδους επιτυχία ενόψει της 9ης Μαΐου, όταν η χώρα σηματοδοτεί τη νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

in.gr