Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός πλησιάζει τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης
2 years, 27 days ago
6

Το Energodar έχει έναν από τους μεγαλύτερους πυρηνικούς σταθμούς της Ευρώπης. Ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε στο twitter ότι τα ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν την πόλη

Για πιθανή ρωσική επίθεση σε δύο πυρηνικούς σταθμούς στον Νότο της Ουκρανίας έκανε λόγο ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών Αντόν Χαρατσένκο.

Όπως ανέφερε σε post του στο Telegram ο Χεραστσένκο, έχουν ειδοποιηθεί από την Ουκρανική Εθνοφρουρά ότι περίπου 20 ελικόπτερα του κατακτητή με αλεξιπτωτιστές πέταξαν από την περιοχή Μικολάιβ προς την πόλη Βοζνεσένκ, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός παραγωγής ενέργειας Γιουζνουκραΐνσκ.

 

«Μπορεί να πραγματοποιηθεί επίθεση με στόχο τον πυρηνικό σταθμό, Η Εθνοφρουρά είναι έτοιμη να πολεμήσει!» γράφει στην ανάρτησή του ο Χεραστσένκο.

Κίνδυνος για το Energodar

Ο δήμαρχος του Energodar, της πόλης που διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους πυρηνικούς σταθμούς στην Ευρώπη – τον μεγαλύτερο σύμφωνα με το Wikipedia – ανάρτησε στο twitter ότι ο ρωσικός στρατός πλησιάζει την πόλη.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι η πόλη έχει ήδη περάσει στον έλεγχο της Ρωσίας

Βίντεο που δεν επιβεβαιώνονται δείχνουν ρωσικές δυνάμεις έξω από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

 

Άλλα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από ουκρανικές πηγές χωρίς να μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή, δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι του πυρηνικού σταθμού βγαίνουν στον δρόμο για να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές δυνάμεις δηλώνοντας ότι δεν θέλουμε επανάληψη του Τσερνόμπιλ. Μαζί τους και κάτοικοι της πόλης.

 

 

in.gr