Πόλεμος στην Ουκρανία: Το μυστικό σχέδιο επίθεσης Ρωσίας – Λευκορωσίας
1 year, 6 months ago
6

«Η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει 120.000 στρατιώτες στο έδαφος της Λευκορωσίας προκειμένου να επιτεθεί στην Ουκρανία από τον βορρά την άνοιξη», προειδοποιεί, μιλώντας σε γερμανικά ΜΜΕ, Λευκορώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης που ζει εξόριστος στην Βαρσοβία.

Όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο «n-tv», ο ισχυρός άνδρας της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε πρόσφατα την συμμαχία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του με τον ρωσικό στρατό ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ο Λευκορώσος εξόριστος πολιτικός επισημαίνει ότι η κυβέρνηση της Μόσχας απεργάζεται εδώ και μήνες ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, η Ρωσία επιδιώκει να μεταφέρει έναν αριθμό στρατιωτών στη Λευκορωσία, ώστε να μπορέσει να επιτεθεί στην Ουκρανία και από τον βορρά.

Θα αναπτυχθούν μέχρι 120.000 στρατιώτες στη Λευκορωσία

Από την Βαρσοβία που ζει τα τελευταία χρόνια εξόριστος, ο Παβέλ Λατούσκα εξηγεί το μυστικό σχέδιο του Πούτιν και του Λουκασένκο στο «RND», έναν από τους μεγαλύτερους δημοσιογραφικούς ομίλους στη Γερμανία.

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ισχυρός ηγέτης της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο σχεδιάζουν εισβολή στην Ουκρανία από τη Λευκορωσία την ερχόμενη άνοιξη. Σύμφωνα με τις πηγές μας, οι Ρώσοι θέλουν να αναπτύξουν μέχρι τότε 120.000 στρατιώτες στη Λευκορωσία », τονίζει ο Λατούσκα και προσθέτει: «Σήμερα», όπως λέει, «ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτών που έχουν σταθμεύσει στη Λευκορωσία είναι περίπου 5.000, κατανεμημένοι σε τέσσερις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις».

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, Πάβελ Λατούσκα θεωρεί ότι η βάση του ρωσο-λευκορωσικού σχεδίου είναι μια προσπάθεια δημιουργίας πιθανής απειλής από τη Λευκορωσία προκειμένου να αναγκαστεί η Ουκρανία να μετακινήσει περισσότερα στρατεύματα στα βόρεια σύνορά της για να μπορέσει να αποτρέψει μια πιθανή επίθεση. «Αυτό θα ανάγκαζε την Ουκρανία να αποσύρει τις δυνάμεις της από το νότο ή τα ανατολικά», υπογραμμίζει.

«Χρήσιμος ηλίθιος» και «σκυλάκι του Πούτιν» ο Λουκασένκο

«Ο Πούτιν χρησιμοποιεί τη χώρα μας για την επιθετικότητά του και ο Λουκασένκο είναι ένας χρήσιμος ηλίθιος», δηλώνει ο Λευκορώσος πολιτικός αναφερόμενος με καυστικό τρόπο στον ηγέτη της πατρίδας του.  «Ως σκυλάκι του Πούτιν, ο Λουκασένκο είναι οικονομικά πλήρως εξαρτημένος από τη Μόσχα, επομένως δεν μπορεί να πει όχι. Ταυτόχρονα, ο Λουκασένκο θέλει να προσπαθήσει να αναβαθμίσει τον στρατό της χώρας του, από τους 65.000 στρατιώτες που είναι σήμερα σε 100.000 στρατιώτες μέχρι την άνοιξηΘα είναι δύσκολο γι ‘ αυτόν», θεωρεί ο Λατούσκα προσθέτοντας ότι οι συμπολίτες του δεν θέλουν να πολεμήσουν τους Ουκρανούς: «Είμαστε ένας ειρηνικός λαός, ο λαός μας δεν θέλει να πολεμήσει τους Ουκρανούς. Δεν βλέπουμε κανένα λόγο να πολεμήσουμε τους Ουκρανούς και δεν θέλουμε να πεθάνουμε για τον Πούτιν».

Την ίδια ώρα, όπως γράφει το γερμανικό δίκτυο, το ΝΑΤΟ δεν έχει μέχρι στιγμής καμία ένδειξη ότι η Λευκορωσία σχεδιάζει να βάλει… μπότα στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τους δυτικούς αναλυτές, η Λευκορωσία εξυπηρετεί τη Ρωσία ως περιοχή ανάπτυξης και υποχώρησης.
protothema.gr