Πολωνία: Αγορά 24 μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Τουρκία – Επίσημη επίσκεψη του προέδρου στην Άγκυρα
2 years, 11 months ago
6

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Σεμπάστιαν Ντούντα, στην Άγκυρα κατά την οποία αναμένεται να υπογράψει μία σειρά συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας ο πρόεδρος Αντρέι Σεμπάστιαν Ντούντα θα αφιχθεί στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα στις 15.00 π.μ. όπου θα γίνει επίσημη τελετή υποδοχής από τον πρόεδρο Ερντογάν με τον οποίο ο Πολωνός πρόεδρος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Στις 17.15 αναμένεται να γίνει η υπογραφή των διμερών συμφωνιών και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου των δυο προέδρων και τέλος γεύμα προς τιμήν του Πολωνού προέδρου.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μεταξύ των συμφωνιών που αναμένεται να υπογραφούν σήμερα, θα είναι και η συμφωνία για την αγορά 24 Bayraktar TB2 μη επανδρωμένων οπλισμένων αεροσκαφών από την Τουρκία, γεγονός που καθιστά την Πολωνία, την πρώτη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ αλλά και της ΕΕ που αποκτά αυτά τα τουρκικά αεροσκάφη.

Μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο, ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάζακ είπε ότι τα Bayraktar TB2, τα πρώτα εκ των οποίων πρόκειται να παραδοθούν τον επόμενο χρόνο, θα είναι εξοπλισμένα με αντιαρματικά βλήματα. Η Βαρσοβία θα αγοράσει επίσης ένα πακέτο «επιμελητειακής» υποστήριξης και εκπαίδευσης.

in.gr