Πολύνεκρη επίθεση στη Νορβηγία – Ο δράστης είχε ασπαστεί το Ισλάμ
2 years, 6 months ago
6

O 37χρονος Δανός που έχει συλληφθεί για την πλέον πολύνεκρη επίθεση στη Νορβηγία μετά το μακελειό με τους 77 νεκρούς το 2011, είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με το RT, ο αρχηγός της νορβηγικής αστυνομίας είπε ότι ένας 37χρονος Δανός υπήκοος που συνελήφθη μετά από επίθεση με τόξο και βέλος στη πόλη Κόνγκσμπεργκ την Τετάρτη ήταν γνωστός στην αστυνομία.

 

Ο αρχηγός της αστυνομία δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο ύποπτος είχε στραφεί στο Ισλάμ και η αστυνομική υπηρεσία είχε εντοπίσει σημάδια ριζοσπαστικοποίησης.

Η δικηγόρος της αστυνομίας δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο 37χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία για «διάφορα θέματα» και ότι «είχε πολλές φορές επαφή με την υγειονομική υπηρεσία». 

Ο 37χρονος ο οποίος κρατείται μετά την επίθεση που άφησε πίσω του πέντε νεκρούς και δύο σοβαρά τραυματίες, έδρασε σκορπώντας τον τρόμο στην πόλη Κόνγκσμπεργκ στη νοτιοανατολική Νορβηγία επιτιθέμενος με τόξα και βέλη.  Σύμφωνα με την αστυνομία τα θύματα ήταν όλα μεταξύ 50 και 70 ετών.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ ο δράστης ξεκίνησε την επίθεση μέσα στο σούπερ μάρκετ Coop Extra και συνέχισε μέσα στην πόλη. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TV2, ο άνδρας έφερε πάνω του επίσης ένα μαχαίρι και άλλα όπλα.

 

in.gr