Ποσειδώνια 2022: «Πράσινο φως» από τον αμερικανικό νηογνώμονα για containership με καύσιμα αμμωνίας
1 year, 10 months ago
6

Ο αμερικανικός νηογνώμονας χορήγησε έγκριση επί της αρχής στο σχέδιο του ναυπηγείου Samsung Heavy Industries για containership με καύσιμα αμμωνίας

Ο αμερικανικός νηογνώμονας (ABS), χορήγησε έγκριση επί της αρχής (Approval in Principle-AiP) στο σχέδιο του ναυπηγείου Samsung Heavy Industries (SHI) για ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τύπου neo-panamax με καύσιμα αμμωνίας.

Το πρωτοποριακό αυτό σχέδιο παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση Ποσειδώνια 2022, με την έγκριση να επιβεβαιώνει ότι ο σχεδιασμός του ναυπηγείου πληροί τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στον Οδηγό του ABS για πλοία που κινούνται με αμμωνία.

Ο Patrick Ryan, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του ABS και ο Young-kyu Ahn, επικεφαλής της ομάδας πωλήσεων της Samsung Heavy Industries

«Αυτό το πλοίο που τροφοδοτείται με αμμωνία αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην επιθυμία της βιομηχανίας να κατανοήσει το δυναμικό μείωσης των εκπομπών με την αμμωνία ως καύσιμο και είμαστε περήφανοι που χρησιμοποιούμε την εμπειρία μας για να το υποστηρίξουμε. Η αμμωνία παρουσιάζει ένα συγκεκριμένο σύνολο προκλήσεων ασφάλειας και τεχνολογίας και ο ABS δεσμεύεται να ηγηθεί στην υποστήριξη της ασφαλούς υιοθέτησής της στη θάλασσα», δήλωσε ο Patrick Ryan, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του ABS.

«Τα πλοία που χρησιμοποιούν ως μέσο πρόωσης την αμμωνία είναι μία από τις βιώσιμες λύσεις που μπορούν να πραγματοποιήσουν τον στόχο της ναυπηγικής βιομηχανίας για το Net Zero», δήλωσε από την πλευρά του ο Young-kyu Ahn, επικεφαλής της ομάδας πωλήσεων της Samsung Heavy Industries, επισημαίνοντας πως η «SHI θα ηγηθεί της νέας τεχνολογίας».

Πηγή: OT