Ποτάμι: «Ναι» υπό προϋποθέσεις στη συμφωνία των Πρεσπών -Τι αποφάσισαν στην Κ.Ο.
5 months, 30 days ago
6

«Ναι» στην ψήφιση της συμφωνία των Πρεσπών υπό προϋποθέσεις και χωρίς να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, αποφάσισε η ΚΟ του Ποταμιού.

Στην αποψινή συνεδρίαση, όπου συζητήθηκε το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και η στάση που θα τηρήσει το Ποτάμι, τα στελέχη του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη αποφάσισαν να παραμείνουν στην αρχικώς διατυπωμένη θέση τους υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Ωστόσο ξεκαθάρισαν ότι αυτό θα γίνει πράξη, υπό την προϋπόθεση πως οι τροπολογίες στην συνταγματική αναθεώρηση της γείτονος- έτσι όπως θα ψηφιστούν- δεν θα έχουν τα προβλήματα που αναδύθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Αποφασίστηκε επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη ήδη έχουν εκφραστεί αρνητικά για την συμφωνία, οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ θετικός εμφανίζεται ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος μάλιστα έχει απειλήσει να παραιτηθεί εάν το Ποτάμι καταψηφίσει τη συμφωνία. Προβληματισμό έχει εκφράσει επ’ εσχάτοις ο συνεργαζόμενος με το Ποτάμι Σπύρος Λυκούδης.

«Ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών αλλά με προϋποθέσεις, αποφάσισε η ΚΟ του Ποταμιού -Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOCΔεν θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας αποφάσισαν στο ΠοτάμιΟ Στ. Θεοδωράκης συνομιλεί με βουλευτές πριν τη συνεδρίαση -Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOCΜε κόκκινη φόρμα και χαμογελαστός ο Πάνος Αμυράς -Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOCΟ Γρηγόρης Ψαριανός στην συνεδρίαση της ΚΟ του Ποταμιού -Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC