«Προφητεία» Ρουμπινί: «Ο Ερντογάν μπορεί να κάνει πόλεμο στην Ελλάδα – Ο Γ’ Παγκόσμιος έχει ξεκινήσει»
24 days ago
6

Η πρόβλεψη του «Dr Doom».

Εχει γίνει γνωστός ως ο «προφήτης της καταστροφής», αλλά ο ίδιος προτιμά να τον αποκαλούν απλώς… ρεαλιστή. Ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί προέβλεψε την οικονομική κρίση του 2008 καθώς και το κραχ της παγκόσμιας οικονομίας με τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού. Τώρα, στο νέο του βιβλίο κάνει λόγο για δέκα μεγάλες απειλές που θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον του πλανήτη.

Ο αναλυτής που έχει το προσωνύμιο «Dr Doom» έδωσε συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Spiegel με αφορμή το νέο του βιβλίο για τις δέκα «Μέγα-Απειλές», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει, σίγουρα στην Ουκρανία και στο διαδίκτυο».

Υπερθέρμανση του πλανήτη, κρίση της Δημοκρατίας, πόλεμος και πληθωρισμός συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων απειλών, κατά τον Ρουμπινί, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο μιας σύρραξης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε τις δύο προτεραιότητες που πρέπει να έχουν τώρα οι παγκόσμιοι ηγέτες: τον πόλεμο στην Ουκρανία και την παγκόσμια ύφεση με τον πληθωρισμό που εκτινάσσεται.

Μάλιστα, τόνισε ότι οι μεγάλες δυνάμεις θα πρέπει να αποφασίσουν πώς θα πορευτούν και με ποιες συμμαχίες. «Η Ευρώπη δεν θα μπορεί να είναι και με την Κίνα και με τις ΗΠΑ», σημείωσε.

«Ο Ερντογάν μπορεί να κάνει πόλεμο στην Ελλάδα για να μην χάσει τις εκλογές»

«Οι δημοκρατίες είναι εύθραυστες όταν υπάρχουν μεγάλα σοκ. Τότε υπάρχει πάντα κάποιος μάτσο άντρας που λέει ”θα σώσω τη χώρα” και που ρίχνει το φταίξιμο για όλα στους ξένους. Αυτό ακριβώς έκανε ο Πούτιν με την Ουκρανία. Ο Ερντογάν θα μπορούσε να κάνει το ίδιο με την Ελλάδα του χρόνου και να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια κρίση γιατί αλλιώς μπορεί να χάσει τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο Ρουμπινί.