Πρώην Γερμανός υπουργός για παράδοση γερμανικών Leopard 2 στην Ουκρανία: «Οι Αμερικανοί μας σέρνουν σε πόλεμο με την Ρωσία»
1 year, 2 months ago
6

Με δηλώσεις του στο NachDenkSeiten, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σρέντερ του SPD και πρώην επικεφαλής της «Die Linke», Oskar Lafontaine, προειδοποιεί για τις παραδόσεις των αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία πως ο πραγματικός στόχος των Αμερικανών είναι να συρθεί η Γερμανία στον πόλεμο με την Ρωσία.

Τονίζει μάλιστα πως όλα αυτά γίνονται για τα συμφέροντα των Αμερικανών οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν την Ουκρανία στο «φυλάκιό» τους στην Ευρώπη.

Ο Λαφονταίν γράφει: “Οι Αμερικανοί θέλουν να ακινητοποιήσουν την Γερμανία και απαιτούν την παράδοση των κύριων αρμάτων μάχης Leopard. Οι Βρετανοί παραδίδουν μερικά άρματα μάχης Challenger 2 για να ασκήσουν πίεση στην Γερμανία. Οι Πολωνοί λένε ότι θέλουν να παραδώσουν τα άρματα μάχης Leopard ακόμα και αν η Γερμανία δεν χορηγούσε την έγκριση .”

Ο Λαφοντέν προειδοποιεί να μην έχουν ψευδαισθήσεις οι Γερμανοί πολιτικοί και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης: Δεν πρόκειται για την ευημερία της Ουκρανίας.

“Πότε θα το πάρουν χαμπάρι οι πολεμοκάπηλοι της πολιτικής και της δημοσιογραφίας; Επί δεκαετίες, οι ΗΠΑ λένε ότι η Ουκρανία πρέπει να γίνει το φυλάκιό τους για να κυριαρχήσει στην ευρασιατική ήπειρο. Και γι’ αυτό οι ΗΠΑ εξοπλίζουν την Ουκρανία εδώ και χρόνια. Και γι’ αυτό η Η Rand Corporation έγραψε ήδη το 2019: «Η προμήθεια φονικών όπλων από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία θα αυξήσει το κόστος σε αίμα και χρήμα για την Ρωσία».

«Προκειμένου να επιτύχουν τους γεωστρατηγικούς στόχους τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες κινητοποιούν άλλους να αγωνίζονται για αυτούς τα τελευταία χρόνια. Στην Ευρώπη θέλουν να τραβήξουν την Γερμανία όλο και περισσότερο στον πόλεμο»,λέει ο Λαφοντέν και καταλήγει:

 pronews.gr

«Η συνεχής προμήθεια νέων όπλων καθιστά πιο πιθανό ότι ο πόλεμος θα εξαπλωθεί στην Γερμανία και την Ευρώπη. Πρέπει να προσέχετε ώστε το κόστος να μην αυξάνεται συνεχώς και για την Γερμανία».