Πτώση αεροσκάφους στο Μιλάνο – Ένας από τους πλουσιότερους Ρουμάνους ανάμεσα στα 8 θύματα
2 years, 6 months ago
6

Ένας από τους πλουσιότερους Ρουμάνους, ο 68χρονος Νταν Πετρέσκου,  ήταν ο ένας από τους 8 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που συνετρίβη την Κυριακή στο Μιλάνο με αποτέλεσμα και οι οχτώ να χάσουν τη ζωή τους.

Iταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν μάλιστα ότι ο 68χρονος επιχειρηματίας, ήταν αυτός που κρατούσε το πηδάλιο του μοιραίου αεροσκάφους.

Επιχειρηματίας και μεγαλοεπενδυτής στον τομέα των ακινήτων, ο Πετρέσκου, ήταν γνωστός για τις πωλήσεις μεγάλων εκτάσεων στις αλυσίδες Metro και Real αλλά και για τον σχετικά απλό στυλ στην καθημερινή του ζωή. Το ιδιωτικό αεροπλάνο Pilatus PC 12 – ιδιοκτησίας του – φαίνεται να ήταν μια εξαίρεση.

Στην μοιραία πτήση βρισκόταν η γυναίκα του και ο 30χρονος γιος τους. Επίσης επιβιβάστηκε και ένα ζευγάρι φίλων με τον γιό τους μόλις ενός έτους και η γιαγιά του μικρού, όπως επίσης κι ένας φίλος από τον Καναδά.

Σύμφωνα με την Corriere della Serra η οικογένεια κατευθυνόταν στη Σαρδηνία για να επισκεφθεί την 98χρονη μητέρα του Ρουμάνου εκατομμυριούχου. H ίδια πηγή αναφέρει επίσης, επικαλούμενη πηγές από τη Ρουμανία, ότι ο 30χρονος γιος του Πετρέσκου εργαζόταν ως ερευνητής στον Καναδά και είχε φτάσει στην Ιταλία για τη βάφτιση του παιδιού ενός φίλου του.

Νέα στοιχεία για την μοιραία πτώση

Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, η πρόσκρουση στο έδαφος έγινε μόλις 3 λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους αφού πρώτα ο πιλότος πραγματοποίησε ελιγμό περίπου 360 μοιρών γύρω από την τεχνητή λίμνη Idroscalo και το αεροδρόμιο του Linate. Σημειωτέον, ο πύργος ελέγχου δεν έλαβε κανένα κάλεσμα “may day” για βοήθεια από το αεροπλάνο.

Το αεροπλάνο έπεσε σε ένα άδειο κτίριο υπό ανακαίνιση, το οποίο στέγαζε γραφεία και χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης λεωφορείων. Οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν ένα πολύ δυνατό σφύριγμα και στη συνέχεια μια έκρηξη, που προκλήθηκε από την πρόσκρουση.

Οι φλόγες τύλιξαν αμέσως το διώροφο κτίριο, σε μικρή απόσταση από την έδρα της Ιταλικής πετρέλαιο-βιομηχανίας Eni στο Σαν Ντονάτο και ελάχιστη απόσταση από τον τερματικό σταθμό του κίτρινου μετρό του Μιλάνου.

Ανάμεσα στα συντρίμμια ανασύρθηκε και το μαύρο κουτί, έτσι οι εμπειρογνώμονες ελπίζουν να μπορέσουν να εξιχνιάσουν τα αίτια του ατυχήματος. Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι πρόκειται είτε περί τεχνικής βλάβης, είτε περί αδιαθεσίας ή ακόμα και έλλειψης προσανατολισμού του πιλότου.

Αξιοσημείωτο είναι, σύμφωνα με την ertnews.gr,  το γεγονός πως το δυστύχημα έγινε σε κτίριο στη διασταύρωση των οδών via Marignano e via 8 ottobre 2001. Η τραγική ‘ειρωνεία’ είναι ότι στις 8 Οκτωβρίου του 2001, πριν από 20 χρόνια, ένα άλλο δυστύχημα στο αεροδρόμιο του Linate μεταξύ δύο αεροσκαφών κόστισε τη ζωή σε 118 άτομα.

in.gr