«Πυρά» Μπέρνι Σάντερς προς τον Τζεφ Μπέζος – «Έγινε πλουσιότερος κατά 78 δισ. και άλλοι παλεύουν να επιβιώσουν»
3 years, 1 month ago
6

Προς τον Τζεφ Μπέζος έστρεψε τα πυρά του το «αριστερό» στέλεχος των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς, μετά από άρνηση του πρώτου να παρευρεθεί σε ακροαματική διαδικασία της Γερουσίας, σχετικά με την ανισότητα, η οποία θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο Σάντερς, ανέφερε ότι ζήτησε από τον… βαρόνο της τεχνολογίας να εμφανιστεί σε ειδική επιτροπή της Γερουσίας την Τετάρτη, στη οποία θα συζητηθούν οι εκλογές των συνδικάτων που πραγματοποιήθηκαν στην εταιρία του, την Άμαζον.

«Δυστυχώς, ο κ. Μπέζος δεν θα παρευρεθεί στην ακρόαση. Και ενώ έχει γίνει κατά 78 δισ. δολάρια πλουσιότερος στη διάρκεια της πανδημίας, την ίδια ώρα που οικογένειες παλεύουν να επιβιώσουν, εκείνος γιατί ξοδεύει ένα σκασμό λεφτά για να σταματήσει τους εργαζομένους του από το να πραγματοποιήσουν εκλογές στο συνδικάτο τους στην Άμαζον στην Αλαμπάμα;», έγραψε ο Σάντερς στο Twitter.

tweet

 

Παρόλο που ούτε η Άμαζον, αλλά ούτε και ο Μπέζος εξέδωσαν κάποια ανακοίνωση σχετικά με την παρουσία του στη Γερουσία, η εταιρία επιβεβαίωσε στο CNBC, ότι δεν θα παρευρεθεί.

Ο Γερουσιαστής από το Βερμόντ, κατηγόρησε ξεκάθαρα τον Μπέζο, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 180 δισ. δολαρια, για «επιθετή εκστρατεία απομάκρυνσης των συνδικάτων» στις εγκαταστάσεις της Άμαζον στην Αλαμπάμα. Μάλιστα, ο Σάντερς που έχει ασκήσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν κριτική προς την Άμαζον και τον πλουσιότερο άνδρα του κόσμου, είχε προηγουμένως ανακοινώσει τη στήριξή του στους εργαζομένους και στο δικαίωμά τους να διοργανώσουν και να συμμετάσχουν σε εκλογές στο συνδικάτο τους.

Ο Μπέζος «ασχολείται επί του παρόντος με μια επιθετική εκστρατεία κατά των εργαζομένων της Άμαζον στην Αλαμπάμα, για να τους σταματήσει από τις συλλογικές διαδικασίες και τις διαπραγματεύσεις για για καλύτερους μισθούς, παροχές και συνθήκες εργασίας» , είχε υπογραμμίσει ο Σάντερς σε δήλωση που με την οποία προανήγγειλε την ακρόαση της 17ης Μαρτίου.

protothema.gr