Ρονάλντο: Είναι πιθανόν να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης για την επίθεσή του σε 14χρονο παιδί
2 years, 9 days ago
6

Παρά την απολογία του μέσω social media, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πιθανόν να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για την επίθεση που έκανε σε 14χρονο παιδί

Πολύ μεγάλες διαστάσεις, όπως αναμενόταν άλλωστε, παίρνει το θέμα του Κριστιάνο Ρονάλντο και της συμπεριφοράς του προς ένα 14χρονο αυτιστικό παιδί λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα με την Έβερτον.

Ο Πορτογάλος χτύπησε το παιδί στο χέρι με αποτέλεσμα να του το μελανιάσει, ενώ του έσπασε και το κινητό.

Κι όλα αυτά, τη στιγμή που ο Κριστιάνο αποτελεί το είδωλο του μικρού φίλου της Έβερτον, Τζέικ, ο οποίος πήγαινε πρώτη φορά στη ζωή του στο γήπεδο και ήταν χαρούμενος που θα τον έβλεπε από κοντά, όπως είπε η μητέρα του.

Δείτε το περιστατικό:

 

Η Σάρα Κέλι, μητέρα του Τζέικ, με ένα μακροσκελές μήνυμα στα social media εμφανίστηκε έξαλλη με τον σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος από την πλευρά του ζήτησε συγγνώμη και κάλεσε τον μικρό στο «Ολντ Τράφορντ» προκειμένου να επανορθώσει. Ωστόσο, δεν αποκλείεται μετά τη δημόσια απολογία του ο Πορτογάλος να κληθεί να απολογηθεί και στη δικαιοσύνη.

Η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ, μάλιστα, γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την επίθεση του Κριστιάνο Ρονάλντο στο νεαρό οπαδό της Έβερτον.

«Η Αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι διεξάγει έρευνα ύστερα από ένα περιστατικό στον αγώνα Έβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γκούντισον Παρκ που αφορά έναν παίκτη ο οποίος έβγαινε από το γήπεδο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Το θέμα έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις στην Αγγλία, ενώ οι φωτογραφίες με το πρησμένο χέρι του παιδιού έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. Όπως και το ξέσπασμα της μητέρας του, η οποία αποκάλυψε κιόλας πως πήγε στην Αστυνομία.

«Ένα πολύ όμορφο παιχνίδι ολοκληρώθηκε με μένα και τον Τζέικ στην Αστυνομία. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που λέω, αλλά ο Ρονάλντο πέταξε μέσα από το χέρι του Τζέικ το κινητό του και το έσπασε, ενώ εκείνος τραβούσε βίντεο την αποχώρησή του για τα αποδυτήρια στο τέλος του αγώνα. Είμαι σοκαρισμένη που ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μπορεί να επιτίθεται έτσι σε ένα παιδί. Αν κάποιος μπορεί να βρει βίντεο, να μου τα στείλει. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι αλήτες! Είναι και ο ίδιος πατέρας! Πώς θα ένιωθε αν έκανε κάποιος κάτι τέτοιο στο παιδί του;» 

Μιλώντας στη Liverpool Echo η ίδια ανέφερε: «Έκλαιγα, ήμουν σοκαρισμένη, όπως και ο Τζέικ. Είναι αυτιστικός και δεν είχε αντιληφθεί ακριβώς τι συνέβη μέχρι να γυρίσει σπίτι. Αναστατώθηκε με ό,τι συνέβη και αυτό τον κάνει να μη θέλει να ξαναπάει στο γήπεδο. Ήταν το πρώτο του παιχνίδι και έγινε αυτό! Όλη η μέρα του ήταν φανταστική μέχρι αυτό το συμβάν που του άφησε πικρή γεύση στο στόμα. Ο Ρονάλντο είναι είδωλό του. Μπορεί να μην παίζει στην Έβερτον, αλλά είναι μεγάλος παίκτης και ο γιος μου τον θαυμάζει. Έλεγε πριν από τον αγώνα ‘θα πάω να δω τον Ρονάλντο’. Είναι ένα αυτιστικό παιδί και του επιτέθηκε ένας ποδοσφαιριστής. Αυτό είδα εγώ ως μητέρα του».

Ο Ρονάλντο, αρκετές ώρες μετά το περιστατικό, απολογήθηκε δημόσια και προσκάλεσε τον μικρό για να τον αποζημιώσει. «Ποτέ δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου σε δύσκολες στιγμές όπως αυτήν την οποία έχουμε μπροστά μας εμείς. Ωστόσο, πρέπει πάντα να σεβόμαστε, να είμαστε υπομονετικοί και να αποτελούμε παράδειγμα για όλους τους νέους, οι οποίοι αγαπούν το ωραίο παιχνίδι. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για το ξέσπασμά μου και, αν είναι δυνατόν, θα ήθελα να καλέσω αυτόν τον οπαδό να παρακολουθήσει έναν αγώνα στο «Ολντ Τράφορντ» ως ένδειξη fair play και αθλητικού πνεύματος» ανέφερε ο Κριστιάνο.

 

in.gr