Ρωσία – Αδελφές σκότωσαν τον πατέρα τους στον ύπνο του μετά από χρόνια κακοποίησης
2 years, 7 months ago
6

Και ενώ συγγενείς του φερόμενου παιδεραστή κατηγορούν τις τρεις νέες γυναίκες για «ψέματα», μία νέα αξιολόγηση της κατάστασής τους από ειδικούς, δείχνει πως υπέφεραν από βαθιά τραύματα, ως συνέπεια της βιαιότητάς του πατέρα, όπως μεταδίδει η Daily Mail που παρουσιάζει δηλώσεις εμπλεκόμενων δικηγόρων.

Το 2018, η Κριστίνα, η Αγγελίνα και η Μαρία Κατσατουριάν, 19, 18 και 17 ετών αντίστοιχα, είχαν τραυματίσει θανάσιμα τον 57χρονο πατέρα τους Μικαίλ, χρησιμοποιώντας το κυνηγετικό του μαχαίρι, ενώ κοιμόταν στο διαμέρισμά του στη Μόσχα. Τα τρία κορίτσια είχαν ομολογήσει τον φόνο, χαρακτηρίζοντας τον πατέρα τους «τύραννο» που τις βίαζε και τις κακοποιούσε.

Οι δύο μεγαλύτερες αδελφές είναι αντιμέτωπες με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ενώ και η τρίτη θα μπορούσε να τιμωρηθεί για τον θάνατο του Κατσατουριάν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Ωστόσο μια νέα έκθεση έρχεται να εμπλουτίσει τα στοιχεία, καθώς σύμφωνα με ψυχιάτρους του κέντρου Serbsky στη Ρωσία, ο πατέρας φαίνεται πως όντως βασάνιζε τις αδελφές και τις καταπίεζε.

Η δικηγόρος της Αγγελίνας, Μαρία Νταβτιάν, υποστηρίζει πως ειδικοί είχαν διαπιστώσει ότι από το 2014 τα κορίτσια υπέφεραν από σύνδρομο κακοποίησης και μετατραυματικό στρες. «Όλες αυτές οι καταστάσεις οφείλονται στις πράξεις του Κατσατουριάν». Οι τρεις αδελφές υπέφεραν και εξαναγκάζονταν και, όταν αποφάσισαν να τον σκοτώσουν, φοβούνταν για τις ζωές τους. «Είναι όλες θύματα», λέει η Νταβτιάν.

Ο δικηγόρος Αλεξέι Λίπστερ, που επίσης εκπροσωπεί τις γυναίκες αναφέρεται στους οικείους του 57χρονου που επιμένουν στην αθωότητά του: «Συγγενείς διατείνονται πως οι αδελφές τα κατασκεύασαν όλα επειδή είχαν σεξουαλική διαταραχή. Όμως σύμφωνα με τους ειδικούς, τίποτα τέτοιο δεν διαπιστώθηκε».

Παρ’ όλα αυτά, η θεία των αδελφών, Νάιρα Κατσατουριάν, επέμενε πως δεν υπήρχαν αποδείξεις σεξουαλικής βίας σε βάρος των τότε έφηβων κοριτσιών. «Ήξεραν ότι μπορούσαν να ζήσουν όπως ήθελαν, αν ξεφορτώνονταν τον πατέρα τους», δήλωσε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, κατηγορώντας τις νέες γυναίκες πως «ήθελαν να τον διαγράψουν από τις ζωές τους για να ζήσουν επαναστατικά».

Σύμφωνα με αναφορές, ο πατέρας διέταζε τις αδελφές να γδυθούν μπροστά του, υποστηρίζοντας πως ήθελε να τις ελέγξει. Στη συνέχεια απαιτούσε να τον ικανοποιήσουν, ισχυριζόμενος πως είχε προβλήματα με τον προστάτη του και πως αυτή θα ήταν η θεραπεία. Σε μία από τις επιθέσεις, ο Αγγελίνα κατέληξε με αίματα στο πρόσωπο. Ο άνδρας φέρεται να συνδεόταν με τον υπόκοσμο.

Η Μαρία, που ήταν ανήλικη όταν διαπράχθηκε ο φόνος, έχει ούτως ή άλλως διαφορετική μεταχείριση και, αν καταδικαστεί, θα εγκλειστεί σε ψυχιατρική κλινική και όχι σε κελί φυλακής. Αν οι μεγαλύτερες αδελφές καταδικαστούν, είναι πιθανό να τους αναγνωριστεί πως βρίσκονταν σε αυτοάμυνα.

 

in.gr